Condamnat pentru furt în ITALIA: Un român a ajuns PROFESOR de sport într-o școală din Gorj. Mai este acuzat și de VIOL

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un profesor din Gorj este angajat, în continuare, la plata cu ora, deși a fost condamnat pentru viol în urmă cu mai bine de 30 de ani. El nu a prezentat certificatul de integritate comportamentală emis de IPJ. Tot el a fost condamnat și în Italia, pentru furt.

Elvis Emilian T., cu două condamnări penale la activ, este profesor încă din 2013 la Liceul Tehnologic Țicleni, cadrul didactic fiind acceptat în școală la plata cu ora de chiar vărul său primar care este directorul unității de învățământ, relatează publicația locală Gorjeanul.ro.

O anchetă este desfășurată la Liceul Tehnologic din Țicleni de către o comisie a Inspectoratului Școlar Județean Gorj, după ce s-a aflat despre trecutul infracțional al profesorului care predă educație fizică și instruire practică într-un liceu gorjean.

Profesorul ar fi fost condamnat în tinerețe pentru viol, iar în anii 2009 și 2010 a comis două furturi în Italia, fiind condamnat de instanța de judecată din Verona la plata unei amenzi. Cadrul didactic este acuzat că a sustras CD-uri, DVD-uri, produse cosmetice și sticle cu băuturi alcoolice. 

Între anii 1987-1988 în Bumbești-Jiu a avut loc un viol, o fată din satul Porceni, aparținând localității, fiind victima unei astfel de infracțiuni, povestesc localnicii, fapta fiind comisă de Trușcă Elvis Emilian, pe atunci cu o vârstă apropiată de cea a majoratului. Cazul a fost anchetat de polițistul Ion Borcan, tatăl actualului om politic Marius Borcan, de la ALDE, iar cel indicat drept făptaș în timpul anchetei, pe atunci portar la echipa de handbal a localității, a fost condamnat pentru fapta sa, relatează gorjeanul.ro

În 2009, publicația italiană Verona Sera titra: „Suprins în timp ce fura DVD-uri dintr-un supermarket”, aici fiind relatat apoi că românul prins furând era chiar Elvis Emilian T., născut în 1970, acesta având asupra sa produse sustrase din magazin, de peste 200 de euro, în mașina sa fiind idenitificate și alte produse sustrase.

În vara lui 2013 când instanța Tribunalului Verona îl condamna pe Trușcă pentru furt calificat, respectivul reîntors în țară era angajat deja profesor la Liceul Tehnologic Țicleni. Deși era la plata cu ora, acestuia i se cere un cazier la angajare în care fapta condamnată în Italia nu apărea, iar pentru viol, nici vorbă, deoarece Trușcă fusese între timp reabilitat, fapta fiind ștearsă din cazier. Și în această toamnă „profesorul“ este încadrat iar la plata cu ora în Liceul Tehnologic Țicleni. 

„O să fac cercetările de rigoare și o să iau măsurile care se impun. Dacă este cazul voi aplica prevederile legii chiar dacă profesorul menționat de dumneavoastră este rudă cu mine. Noi trebuie să respectăm legea. Îi voi cere profesorului notă explicativă în acest sens. Am încercat să-l sun și eu, dar are telefonul închis. El nu a prezentat la angajare certificatul de integritate pentru că Registrul Național nu este funcțional. El este încadrat din 9 septembrie la plata cu ora, are 2-3 ore de sport și 2-3 ore de instruire practică, nu știu exact. Nu am primit reclamații de la părinți legat de trecutul său. Legal știu că poate preda, în baza cazierului… trecutul său nu mă interesează, ci doar acest document”, a declarat directorul Liceului Tehnologic Țicleni“, citat de Gorjeanul.ro

S-a declanșat o anchetă și, dacă informațiile se vor confirma, profesorul va trebui să plece de la școală. Trebuie să prezinte și un certificat de integritate comportamentală eliberat de Poliția Gorj, în care se menționează dacă a comisn fapte penale de natură sexuale. În acest caz, persoana respectivă nu poate să fie încadrată în învățământ, conform legii. Inspectorii care s-au deplasat la școală nu l-au găsit, dar a fost invitat să se prezinte la Inspectoratul Școlar”, a declarat Marcela Mrejeru, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, pentru romaniatv.net. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel