Comisia Europeană a adoptat un regulament implementarea reţelelor 5G

Andreea Cosma |
Data publicării:
comisia_eruropeana
comisia_eruropeana

Comisia Europeană a adoptat marţi Regulamentul de punere în aplicare privind punctele de acces pe suport radio cu arie de acoperire restrânsă, sau antenele mici, care sunt esenţiale pentru instalarea la timp a reţelelor 5G, care oferă o acoperire sporită şi de mare capacitate şi viteze mai mari de conectare, informează un comunicat al Executivului comunitar.

"'A cincea generaţie' de sisteme de telecomunicaţii, sau 5G, reprezintă una dintre cele mai importante părţi componente ale economiei şi societăţii noastre, deoarece sistemele vor contribui la optimizarea proceselor de fabricaţie şi vor permite inovaţii în domenii precum telemedicina, oraşele inteligente şi gestionarea energiei curate, contribuind şi la realizarea de alte progrese. Ca parte a noilor norme UE în domeniul telecomunicaţiilor, care au intrat în vigoare în decembrie 2018, şi în urma mai multor consultări publice care au colectat feedback din rândul părţilor interesate şi al cetăţenilor, regulamentul adoptat astăzi menţionează caracteristicile fizice şi tehnice ale microcelulelor pentru reţelele 5G", se menţionează în comunicat.

Regulamentul este menit să contribuie la simplificarea şi accelerarea instalării de reţele 5G, care ar trebui să fie facilitată printr-un regim de instalare scutit de permise, dar care include supravegherea din partea autorităţilor naţionale.

În acelaşi timp, punctele de acces pe suport radio cu arie de acoperire restrânsă ar trebui să garanteze protecţia sănătăţii şi siguranţa persoanelor, prin respectarea unor limite stricte de expunere la nivelul UE, care, pentru publicul larg, sunt de 50 ori mai mici decât nivelurile care ar avea un potenţial efect negativ asupra sănătăţii sugerate de dovezile ştiinţifice obţinute la nivel internaţional. Impactul vizual şi estetic al acestora trebuie să fie minim: să fie ori invizibile, ori să fie montate în mod neobstructiv pe structura de sprijin.

"Reţelele wireless 5G reprezintă un pilon al dezvoltării socio-economice a Europei, deoarece vor permite furnizarea de noi servicii în sectorul sănătăţii şi al îngrijirilor medicale, al energiei, al transporturilor, al educaţiei şi în multe alte domenii. Importanţa acestora este şi mai evidentă în momentul de faţă, întrucât reţelele vor juca un rol esenţial în redresarea noastră în urma crizei provocate de coronavirus. Împreună cu statele membre, trebuie să deschidem calea pentru introducerea la timp a tehnologiei 5G, fără bariere administrative restrictive, lucru care va aduce cu sine o cerere semnificativă din partea industriei noastre şi va amplifica inovarea şi competitivitatea la nivel european", a declarat comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel