Comandantul crucişătorului Moscova, Anton Kuprin, a murit în explozia de la bord, înainte de scufundarea navei

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Comandantul crucişătorului Moscova, Anton Kuprin, a murit în explozia de la bord, înainte de scufundarea navei
Comandantul crucişătorului Moscova, Anton Kuprin, a murit în explozia de la bord, înainte de scufundarea navei

Anton Kuprin, comandantul crucişătorului Moscova, a murit în explozia, urmată de un incendiu la bordul navei, înainte de scufundarea acesteia.

Anunţul a fost făcut de consilierul ministrului ucrainean al Afacerilor Interne, Anton Gerashchenko, citat de Nexta, mass-media de opoziţie din Belarus care difuzează din Polonia. Kuprin este cel care a dat ordin soldaților săi să bombardeze Insula Şerpilor, chiar în prima zi de război.

„Ucraina a scufundat crucişătorul rus „Moskva”. Este timpul ca Europa să scufunde adevărata Moscova din punct de vedere financiar şi economic. Tot ce este nevoie este un embargo complet asupra petrolului şi gazelor ruseşti”, susţine, într-un tweet Mikhailo Podoliak, negociatorul-şef al Ucrainei şi consilier al preşedintelui ucrainean Zelensky.

 

Crucișătorul Moscova s-a scufundat în timp ce era remorcat (Ministerul Apărării din Rusia)

 

Ieri seara, Ministerul Apărării din Rusia a anunțat, oficial, că crucișătorul Moscova, nava amiral a Flotei ruse de la Marea Neagră, s-a scufundat, în timp ce era remorcat la Sevastopol.

Kremlinul a transmis că nava Moscova a suferit avarii din cauza unui incendiu, care a ajuns la muniția navei, fără să recunoască că aceasta a fost scufundată de Ucraina, scrie pravda.com.ua.

Nava a intrat în serviciu militar în decembrie 1982. Pe această navă, președintele sovietic Mihail Gorbaciov a călătorit în Malta, unde a avut discuții cu președintele american George W. Bush, în 1989. De asemenea, nava a fost implicată în operațiunile militare ale Rusiei împotriva Georgiei în 2008, precum și pentru consolidarea contingentului militar rus în Siria.

Ucraina a anunțat, miercuri seară, că a lovit cu rachete și avariat nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră, crucișătorul „Moscova”, scrie The Guardian, citându-l pe guvernatorul regiunii Odesa, Maxim Marcenko. Purtătoarea de cuvânt a marinei ucrainene a confirmat că „Moscova” este nava care le-a cerut grănicerilor ucraineni să se predea și care a primit în replică celebra înjurătură "Russian warship, go fuck yourself". La rândul ei, Rusia a admis că nava a fost serios avariată de o explozie, dar a pus-o pe seama unui incendiu la bordul crucișătorului, care a trebuit evacuat complet.

Citeste si: Crucișătorul rusesc "Moscova", bombardat de ucraineni, ar putea avea la bord focoase nucleare

 

"Rachetele Neptun care păzesc Mara Neagră au provocat avarii serioase navei rusești. Glorie Ucrainei!", a anunțat guvernatorul regiunii Odesa, Maxim Marcenko, pe canalul său de Telegram.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel