Cod ROŞU în Spania. Un tânăr aflat la CULES în Andaluzia a MURIT

Andreea Cosma |
Data publicării:

Un tânăr 17 ani, aflat la cules în Andaluzia, a murit vineri după ce a făcut insolaţie, fiind prima victimă semnalată oficial a caniculei care afectează Spania şi o parte din Europa, informează AFP, citat de Agerpres.

Potrivit autorităţilor din Andaluzia (sud), pe tânăr l-a luat ameţeala şi a plonjat în piscina domeniului unde lucra, însă când a ieşit din apă, a avut convulsii.

Spitalizat de urgenţă în oraşul vecin Cordoba, acesta "a murit după ce i s-a făcut un masaj cardiac", se indică în comunicatul guvernului regional.

Spania se confruntă cu un val de căldură extremă pentru luna iunie, cu temperaturi de peste 40 de grade, care este prognozat să dureze până sâmbătă în majoritatea zonelor ţării, cu excepţia regiunile nord-vestice, Asturia şi Galicia.

De asemenea, pentru 34 dintre cele 50 de provincii ale Spaniei a fost emisă o alertă de incendii - în special pentru Catalonia, unde pompierii încearcă să stingă un incendiu care a cuprins deja 6.500 de hectare.

400 de oameni s-au luptat cu flăcările toată noaptea, conform unui comunicat al pompierilor, iar de la ora 07:00 avioanele şi elicopterele şi-au reluat misiunile în încercarea de a opri flăcările să avanseze. 

"Deşi incendiul nu a fost stabilizat în acest moment, nu există fronturi extrem de active", se arată în comunicat.

Ministrul de interne al guvernului regional al Cataloniei, Miquel Buch, a avertizat că vineri va fi înregistrat "punctul culminant al acestui val de căldură" cu temperaturi de peste 40 de grade, şi a recomandat populaţiei să ia măsuri de precauţie maxime.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel