Școala din Italia cu niciun elev italian: Cei mai mulți sunt români, moldoveni și albanezi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Două clase dintr-o școală din Torino sunt formate doar din copii de migranți, fără niciun italian. Cei mai mulți sunt români.

Presa din Peninsulă relatează că la Torino există o școală unde sunt clase întregi  în care nu este niciun elev italian. Sunt numai copii care provin din familii de migranţi.

Cei mai numeroși elevi sunt români, chinezi, marocani și moldoveni.  Şcoala face parte din complexul Ilaria Alpi din Torino (Perotti, Deledda și D’Acquisto), aflat într-una dintre cele mai multi-etnice zone din Torino,  între cartierele Barriera di Milano și Aurora.

În ceea ce privește cele două clase fără italieni, directoarea explică faptul că este vorba despre o compactare cu o altă școală care nu mai funcționează, cartierul respectiv devenind tot mai nepopulat.

„Școala noastră este o școală foarte primitoare, suntem foarte atenți la formarea claselor, am creat și o comisie. Prima zi de școală a fost frumoasă: toți copiii au venit alături de părinții lor, care au petrecut o oră și jumătate făcând activități cu ei”, a concluzionat Provenza, potrivit torino.repubblica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel