EXCLUSIV  Școală de vară în Roma. Copiii românilor din Diaspora, eveniment în premieră

Narcis Popa |
Data publicării:

Copiii românilor din Italia vor avea ocazia să fie mai aproape de limba română, prin organizarea unei tabere de vară la Roma, acolo unde vor fi sub observația profesorilor de limbă română și a voluntarilor. 

Pe 25 iunie asociația culturală ARPRO va da start primei școli de vară românești, ARPRO Summer School (ASC), în colaborare cu Luciana Ludușan Events la Casale della Certosa Country Club (Pavona, Roma).

Copiii vor participa la cursuri de limbă, cultură și tradiție românească, ateliere de pictură, cercuri de istorie și geografie, ateliere de muzică românească, teatru și activități recreative în limba română.

ARPRO Summer Camp se va desfășura din 25 iunie până pe 27 iulie, în fiecare zi de luni până vineri, și este soluția pentru copiii care nu vor merge în România în vacanța de vară, dar vor să fie aproape de țara lor.

Copiii între 6 și 14 ani vor avea ocazia să petreacă 5 săptămâni într-o locație gestionată de români cu învățători și profesori calificați, colaboratori ai Institutului Limbii Române în proiectul de predare a limbii, culturii și civilizației românești din Italia și voluntarii asociațiilor de tineri români din teritoriul Romei.

Scriere și vorbire în română 

ARPRO Summer Camp urmărește cultivarea unei atitudini pozitive față de limba română, recunoașterea rolului acesteia în dezvoltarea personală și dezvoltarea abilităților de scriere și vorbire a limbii române, a abilităților artistice și de comunicare în mod plăcut și distractiv. De asemenea, menținerea contactului cu tradițiile și cultura de origine îmbogățește orizontul cultural, contribuie la definirea propriei identități și favorizează integrarea copiilor în cultura țării de adopție.

Școala de vară se va încheia cu Gala ASC: participanții vor expune lucrările realizate, vor primi premii și vor cânta împreună cu grupul coral Arpeggio & Roua.
ARPRO este o asociație culturală din Ardea (în provincia Romei) formată de membri originari din România care iubesc și răspândesc folclorul românesc,

Voluntarii ARPRO au înființat în urmă cu trei ani corul Arpeggio & Roua, care studiază muzica corală românească pentru a o râspândi în toate colțurile lumii. Grupul coral a reprezentat România la ExpoMilano 2015, a lansat primul album de colinde, "Armonie di Natale", în 2016, a organizat prima ediție a festivalului de coruri "Sacred Roots Fest" la Roma în 2017 și în 2018 a participat la talent show-ul Românii au Talent.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel