Clasamentul global QS World University, ediția 2024

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Clasamentul global Quacquarelli Symonds își întocmește lista anuală pe baza unor indicatori printre care: reputația academică, raportul facultăte-studenți, cercetarea și profilul internațional. Anul acesta au fost adăugate trei noi criterii: un angajament pentru durabilitate, sprijinirea capacității de angajare a absolvenților și creșterea colaborării internaționale în cercetare.

2024 este anul în care clasamentul împlinește 20 de ani de când grupul de cercetare QS este lider în ce privește analiza universităților de top din întreaga lume. Acesta este și cea mai cuprinzătoare clasificare, 1500 de instituții de învățământ.

Primele 10 poziții ale clasamentului de anul acesta sunt dominate de instituții din America și Europa, care au primit scoruri maxime la anumiți indicatori. Massachusetts Institute of Technology (MIT) conduce pe prima poziție, pentru al 12-lea an consecutiv, urmat de universitățile Cambridge și Oxford. În ordine, urmează: Harvard University, Stanford University, Imperial College London, Swiss Federal Institute of Technology, National University of Singapore, University College London și University of California - Berkeley.

România ocupă două poziții în top 1000 cu Universitatea Babes-Bolyai și Universitatea București, iar în clasamentul de 1500 de instituții ocupăm alte 11 locuri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel