Cîţu: România intră în CRIZĂ

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Senatorul liberal Florin Cîţu a declarat în parlament că execuţia bugetară pe luna septembrie arată „o economie în derivă”.

Astăzi a fost publicată, ca de obicei cu întârziere, execuţia bugetară pentru luna septembrie. Situaţia este neplăcută şi m-a surprins neplăcut această execuţie din mai multe motive, dar este clar că avem confirmarea, acum după 9 luni de zile, că acest Guvern Dăncilă este cel mai slab guvern în perioada postdecembristă, după Revoluţia din '89.

Mai multe lucruri aş vrea să amintesc, nu vă dau toate cifrele, dar după 9 luni de zile veniturile la buget sunt mai mici cu 12 miliarde decât erau programate, ca să aveţi o imagine asupra situaţiei execuţiei bugetare. Un alt motiv pentru care m-a surprins neplăcut această execuţie bugetară este că mă aşteptam să fie mai bună, chiar dacă în raportul pe care l-am publicat şi a fost aprobat de BEx am prezentat o situaţie a execuţiei bugetare cu un deficit spre sfârşitul anului de 3,5%, mă aşteptam ca situaţia să fie mai bună, datele care au apărut astăzi arată o economie în derivă”.

„Este momentul să punem deasupra disputelor politice interesul atât economic, dar şi interesul naţional, că România nu se poate face de râs cu Andruşcă, cu Dăncilă care nu pot în România să administreze această economie, dar să administreze acolo. Veţi vedea că vor apărea în zilele următoare mai multe informaţii despre această execuţie bugetară, dar este clar în acest moment că fără tăieri masive de cheltuieli în 2018 şi în 2019 România intră în criză mult mai devreme decât ne aşteptam”, a mai spus Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel