Cîțu intră oficial în cursa pentru șefia PNL: Mi-am depus candidatura

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Florin Cîțu și-a depus, azi, în mod oficial candidatura pentru președinția partidului, după ce, ieri, același lucru l-a făcut și Ludovic Orban.

Premierul Florin Cîţu şi-a depus, vineri, candidatura la preşedinţia Partidului Naţional Liberal, afirmând că a intrat în cursa internă pentru şefia partidului pentru a construi şi a uni PNL.  "O zi importantă pentru noi toţi, pentru colegii mei. Am pornit acum câteva luni de zile cu o echipă mică, dar determinată şi am spus că intru în această cursă să câştig, dar am spus în acelaşi timp că intru în această cursă să construiesc. Şi cred că astăzi se vede că mesajul meu de a face România liberală a prins. Avem, până acum, 32 de filiale care au semnat sau sunt alături de noi în acest demers. Le mulţumesc tuturor celor care sunt astăzi lângă mine, dar nu ne oprim aici, pentru că am intrat în această cursă să unesc PNL. Şi vom încerca până în 25 septembrie să-i avem pe toţi lângă noi, dar, cu siguranţă, după 25 septembrie vom avea întreg Partidul Naţional Liberal în jurul acestei moţiuni 'România Liberală'", a declarat Florin Cîţu, vineri, la sediul PNL

Premierul Florin Cîțu își dorește să dea un mesaj de forță înainte de startul oficial al campaniei electorale interne și i-a chemat la București pe toți liderii de organizații județene care au anunțat că-l susțin ca să-i fie alături la depunerea candidaturii.

Potrivit propriilor declarații, 36 dintre cei 48 de lideri de filiale îl susțin până în acest moment. Asta ar însemna peste 3.500 de voturi la congres din totalul 5.000, dar tabăra Orban susține că mulți delegați din organizațiile ale căror lideri și-au anunțat susținerea pentru Florin Cîțu nu vor vota cu premierul. Moțiunea cu care Florin Cîțu candidează pentru șefia PNL se intitulează ”România liberală”.

Contracandidatul său, Ludovic Orban, și-a depus ieri moțiunea de candidatură, un document de 40 de pagini în care promite, printre altele, referendum intern pe model USR pentru luarea deciziilor importante, promovarea credinţei creştine şi a naţiunii, repararea legilor justiţiei modificate de PSD și UDMR și apărarea capitalului autohton. Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie la București.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel