Cîțu, după datele privind vaccinarea, publicate de ministrul Voiculescu: Trebuie furnizate corect și legal

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
florn citu vlad voiculescu
florn citu vlad voiculescu

Premierul Florin Cîțu a transmis, marți, într-un mesaj publicat pe Facebook, care este motivul pentru care a fost sesizat în legătură cu publicarea unor informații de către Ministerul Sănătății. Cîțu transmite că este de acord cu transparentizarea informațiilor despre pandemie și vaccinare, însă aceste date trebuie „furnizate corect, legal și cu avizele necesare”. 

„Susțin transparentizarea informațiilor de către toate autoritățile statului. Oamenii trebuie să știe date despre cheltuirea banilor publici, despre pandemie, vaccinare și despre orice altă informație de interes public. (...) Este normal să fac verificări în legatură cu sesizările pe care le primesc. (...) Sunt de acord cu transparentizarea informațiilor de interes public, cu mențiunea că aceste date trebuie furnizate corect, legal și cu avizele necesare. Vreau să mă asigur că nu au fost publicate date care să creeze probleme.”, scrie premierul, care face trimitere la o captură  „relevantă” cu datele publicate de minister.  Florin Cîțu susține că încă nu a fost demarat un control și că în momentul în care va lua o decizie, va anunța public.

Reacția lui Florin Cîțu vine după ce luni i s-a cerut să verifice modul în care Ministerul Sănătății, condus de Vlad Voiculescu, a publicat date despre pandemie și despre campania de vaccinare. Datele publicate de minister conțin inclusiv informații despre persoanlul din armată și din alte instituții ale statului, date care au nevoie de avizul instituțiilor pentru a fi publicate. Potrivit unor surse guvernamentale, prin publicarea datelor respective, ministrul Vlad Voiculescu ar fi intenționat se reia o tema pe care, în trecut, a mai avut un conflict atât cu premierul, cât și cu coordonatorul campanie de vaccinare, Valeriu Gheoghiță, cea a vaccinărilor făcute „peste rând”. 

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat marți că l-a informat pe premier, la solicitarea acestuia, în legătură cu datele despre campania de vaccinare. Gheorghiță a precizat că aceste date trebuie validate înainte de publicare pentru că pot fi erori care pot genera o serie de interpretări greșite, cum ar fi că se vaccinează în afara platformei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel