Cîțu: Așa cum am promis, introducem facturarea electronică între firme

Florin Cîțu, despre proiectul pilot pentru emiterea Cărții Electronice de Identitate: „Viitorul este al digitalizării”
Florin Cîțu, despre proiectul pilot pentru emiterea Cărții Electronice de Identitate: „Viitorul este al digitalizării”

Din septembrie 2021, firmele vor folosi un sistem de facturare electronică pentru a încărca, stoca și descărca facturile pe care le emit, în relația cu instituțiile publice, anunță premierul Florin Cîțu: „Așa cum am promis, introducem facturarea electronică între firme”.

„E-Facturare. Așa cum am promis, introducem facturarea electronică între firme. Din septembrie 2021, agenții economici vor utiliza un sistem de facturare electronică pentru a încărca, stoca și descărca facturile pe care le emit, în relația cu instituțiile publice”, anunță pe Facebook Florin Cîțu.

Premierul precizează că măsura va fi implementată de Ministerul Finanțelor, prin Centrul Național pentru Informații Financiare, în cadrul unui program pilot.

„Este prima etapă de dezvoltare a sistemului informatic de facturare electronică care urmează sa fie generalizată in relațiile dintre toți operatorii economici. Implementarea sistemului obligatoriu de facturare electronică, atât între agenții economici și instituțiile publice, cât și in relațiile dintre agenții economici va însemna eficiență și predictibilitate în cheltuirea banilor de către instituțiile publice, dar și creșterea veniturilor colectate la bugetul național. Odată cu operaționalizarea sistemului de facturare electronică în domeniul achizițiilor publice, România se aliniază standardelor europene din domeniu”, conchide Cîțu.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy