Cioloș solicită UDMR retragerea proiectului de AUTONOMIE

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Mişcarea România Împreună condamnă orice formă de enclavizare politică sau etnică, subliniind că UDMR ar trebui să retragă propunerea legislativă referitoare la implementarea prevederilor din Rezoluţia Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 privind minorităţile naţionale.

Luni, UDMR a anunţat că, printr-o iniţiativă legislativă, propune "ridicarea la rang de lege a subpunctului 1 al punctului III din Rezoluţia Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918" care prevede: "Deplină libertate naţională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra şi judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său şi fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare şi la guvernarea ţării în proporţie cu numărul indivizilor ce îl alcătuiesc".

În acest context, Mişcarea România Împreună cere UDMR retragerea acestui proiect şi subliniază că România are datoria de a avea grijă de toţi cetăţenii săi, indiferent de naţionalitate, religie sau zona în care locuiesc.

"Proiectele de lege promovate zilele acestea prin care se propun enclavizări sunt pretextul unei eliberări etnice. Ne aflăm în momentul în care o forţă politică se foloseşte de slăbiciunea puterii de la Bucureşti pentru a-şi promova un proiect care pune în disonanţă cetăţenii României. Este inadmisibil un astfel de comportament politic pentru orice politician responsabil", arată Mişcarea România Împreună.

Fondatorul RO+, fostul premier Dacian Cioloş, a precizat, într-un comunicat de presă, că "România este o ţară care aparţine fiecărui cetăţean român".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel