Ciolacu, despre vizita președintei Ungariei în România: Total eronat gândită și provocatoare

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Vizita președintei Ungariei, Novak Katalin, în România a fost una „total eronat gândită și provocatoare”, spune președintele PSD, Marcel Ciolacu: „Nu cred că domnul Kelemen Hunor face politica Ungariei și a președintelui Ungariei”.

„Părerea mea e că a fost o vizită total eronat gândită și provocatoare”, spune președintele PSD, Marcel Ciolacu.

El precizează că a discutat personal cu vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR.

„Nu cred că domnul Kelemen Hunor face politica Ungariei și a președintelui Ungariei. Totuși, să rămânem... Am văzut și reacția, cum e corect. Dorim să trăim în UE, dar vrem maimuțăreală și ieșiri necontrolate, care știm că în contextul războiului din Ucraina sunt încurajate de dictatorul Putin, dau dorim un dialog corect cu instituțiile statului, prin MAE?”, conchide președintele PSD.

 

Parlamentarii AUR au protestat în faţa biroului lui Marcel Ciolacu

 

Ei au Cer scoaterea UDMR de la guvernare, după scandalul vizitei private a preşedintelui Ungariei în România.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a solicitat, luni, prezența premierului Nicolae Ciucă în plenul reunit al Parlamentului, pentru a explica în ce condiții a avut loc vizita președintelui Ungariei, Novak Katalin, în România.

Președintele AUR, George Simion, a spus că a văzut și o poză în Munții Apuseni, pe Piatra Secuiului, cu o bornă vopsită în culorile Ungariei. El precizează că a existat „un șir de întâmplări” care duc la ideea unui „plan de dezmembrare a României” ce ar putea să creeze tensiuni etnice.

 

Novak Katalin: „Maghiarii sunt maghiari, punct”

 

„Cu o zi înainte, vicepremierul României Kelemen Hunor a apărut la un eveniment cu harta Ungariei Mari în spate. Totodată, vinerea trecută, niște teroriști condamnați pentru că au vrut să pună bombe de Ziua Națională a României au fost medaliați în prezența a doi demnitari ai statului român de la UDMR.

La un meci de hochei, nu a fost intonat imnul României și, în prezența ministrului Mediului Tanczos Barna, s-a cântat imnul unui așa-zis ținut. La finala Cupei României la fotbal, suporterii echipei Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele atunci când a fost intonat imnul României. Ministrul Mediului, cel care a refuzat să jure cu mâna pe Constituție, a făcut mai multe comentarii provocatoare, iar deputați UDMR cu dublă cetățenie sunt membri în comisiile SRI și SIE.

Întreg șirul acesta de întâmplări din ultimele săptămâni pare să indice că există un plan de dezmembrare a României și că actualele provocări venite din partea Budapestei și a extremiștilor de la UDMR urmăresc să creeze tensiuni etnice”, mai spunea Simion.

„În calitate de Președinte al Republicii, consider o prioritate reprezentarea întregii populații maghiare, așa că pentru mine nu există nicio diferență în ceea ce privește dacă cineva locuiește aici sau dincolo de graniță. Maghiarii sunt maghiari, punct”, a scris vineri, pe Facebook, Novak Katalin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel