Ciolacu a atins culmea penibilului: "Liderul TSD a propus să fie trimise flori, după înjurăturile celor de la TNL"

Narcis Popa |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că liderul TSD i-a propus să fie trimise flori tuturor mamelor liderilor din TNL, după apariţia celor mai recente imagini de la şcoala de vară a liberalilor, unde s-au proferat injurii la adresa social-democraţilor.

Ciolacu admite că înregistrările respective au afectat "emoţional" coaliţia şi că s-ar fi aşteptat la scuze publice din partea conducerii PNL.

"Preşedintele tinerilor PSD-işti, de la TSD, mi-a propus astăzi, după apariţia acestor imagini, să trimită flori tuturor mamelor liderilor TNL-işti, atât de la nivel central, cât şi din ţară. Mi se pare un răspuns corect din partea preşedintelui (TSD - n.r.) şi îl felicit pentru această propunere. Astfel de lucruri nu duc la o construcţie, afectează în primul rând emoţional o coaliţie. Fiind un derapaj, m-aş fi aşteptat la nişte scuze publice - nu neapărat faţă de PSD-işti - ale conducerii PNL, ci pentru doamnele care au primit aceste injurii. Vom depăşi şi acest moment, nu înseamnă că întoarcem şi celălalt obraz, dar este evident că în interior, acolo, e ceva ce nu funcţionează - la PNL", a declarat Ciolacu marţi seara la Antena 3.

Liderul social-democrat a adăugat că a discutat cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, după apariţia primelor imagini de la şcoala de vară a TNL, ocazie cu care premierul şi-a cerut scuze pentru comportamentul tinerilor liberali, şi este de părere că cei din conducerea PNL ar trebui să ia măsuri pentru ca astfel de lucruri să nu se mai repete. 

Secretarul general al TNL, obligat să-și dea demisia

 

Preşedintele Tineretului Naţional Liberal, Mara Mareş, a anunţat, miercuri, că secretarul general al TNL, Octavian Oprea, urmează să-şi prezinte demisia din toate funcţiile, iar "incidente regretabile" precum cel de la şcoala de vară a organizaţiei de tineret a PNL "nu reflectă viziunea, misiunea ori programele organizaţiei".

"Urmare a evenimentelor petrecute la Şcoala de vară a Tineretului Naţional Liberal, în urma analizării materialelor video şi a discuţiilor avute cu mai multe persoane prezente, a fost clarificat modul în care acest incident regretabil s-a produs şi s-au stabilit rolurile participanţilor în respectivul eveniment. Cu efect imediat, urmează ca secretarul general, domnul Octavian Oprea, să îşi prezinte demisia din toate funcţiile deţinute", a declarat preşedintele TNL.

Mara Mareş a subliniat libertatea de exprimare se exercită "cu bun simţ".

"Tineretul Naţional Liberal militează pentru respectarea valorilor morale, pentru pluralism politic, toleranţă şi incluziune, respecta libertatea de exprimare exercitată cu bun simţ, iar astfel de incidente regretabile nu reflecta viziunea, misiunea ori programele organizaţiei", a mai spus preşedintele TNL.

Demisia lui Octavian Oprea vine în urma evenimentelor de la şcoala de vară a TNL, unde tineri liberali au proferat injurii la adresa PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel