Ciocolată de casă, rețeta bunicii. Cu doar zece minute de muncă ai un desert nemaipomenit. Adu-ți aminte de copilărie!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Ciocolată de casă, rețeta bunicii. Cu doar zece minute de muncă ai un desert nemaipomenit. Adu-ți aminte de copilărie! FOTO: captură video YouTube @ Aby Blajan
Ciocolată de casă, rețeta bunicii. Cu doar zece minute de muncă ai un desert nemaipomenit. Adu-ți aminte de copilărie! FOTO: captură video YouTube @ Aby Blajan

Ciocolată de casă este un preparat foarte rapid și simplu de făcut, care ne aduce aminte de copilărie. 

Cred că a trecut mult timp fără să mâncați ciocolată de casă. Acum vă prezentăm un mod rapid și simplu pentru a o pregăti și pentru a vă aminti de gustul copilăriei. Rețeta este așa cum o făcea bunica. Să gătim!

Chak-chak cu miere. Oaspeții tăi se vor „bate” de la ele. Un super desert!

 

Ciocolată de casă - Ingrediente

 

- 500 grame de lapte praf

- 400 de grame de zahar

- 150 de mililitri de apă

- 40 de grame de cacao

- 125 de grame de unt

- 5 mililitri de esență de rom/vanilie - opțional

- nuci, alune, migdale, merișoare confiate, stafide - opțional.

Terci de mere. Un desert delicios și cremos, iubit de copii și adulți. Vezi cât de simplu și rapid se face!

 

Ciocolată de casă - Mod de preparare

 

Mai întâi vom aduce apa la punctul de fierbere și vom adăuga zahărul. Amestecăm până îl topim și se va forma un sirop. Adăugăm esența de rom sau de vanilie, pe care o preferați.

Totul va depinde de consistența siropului întrucât dacă siropul este mai subțire, atunci ciocolata de casă va fi mai moale, iar dacă siropul este scăzut mai mult atunci ciocolata va fi mai uscată.

Se adaugă untul și fierbem până se leagă. Se ia de pe foc.  

Într-un castron se amestecă laptele praf cu cacaoa. Apoi se toarnă peste ele, treptat, siropul cu unt, cât încă este cald.

Amestecați bine cu robotul de bucătărie, cu un mixer sau cu o lingură de lemn. După ce compoziția de ciocolată de casă se răcorește un pic, mai frământați și cu mâna. Cu cât se răcește mai tare, cu atat se va solidifica mai tare. După ce este gata, puneți într-o tavă unsă în prealabil cu unt.

Se pregătesc nucile, alunele sau fructele confiate care urmează să fie puse în ciocolata de casă sau deasupra (opțional). 

După aproximativ 30 de minute sau când se răcește complet, ciocolata de casă poate fi servită.

Ouă turcești cu iaurt. Un preparat demențial, plin de aromă. Nu ratați această rețetă ușoară și sănătoasă!

Poftă bună!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                     
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                     
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                     

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel