Cine își asumă "cel mai mare jaf din România de după 1989"

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a anunţat că legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii a fost declarată neconstituţională. Motivul - acest fond a fost înființat printr-o lege și nu printr-o hotărâre de Guvern.

Dar de ce nu a dorit Dragnea ca acest fond să fie adoptat de guvernul Dăncilă?

Sunt mai multe explicații. În primul rând că nu a vrut să pățească la fel ca în cazul Belina, când guvernul a decis să treacă insula Belina din proprietate statului în cea a Consiliului Județean Teleorman, și mai apoi în concesiunea unei firme private, ajungând astfel în atenția procurorilor. După cum se știe, în acest caz DNA a deschis un dosar penal care le cam dă fiori liderilor PSD.

În cazul Fondului Suveran, Dragnea nu a vrut să riște. Miza este mult prea mare - toate companiile importante ale statului ar putea ajunge pe mâna lui Dragnea, care a eliminat orice mecanism de control al acestui mamut. În plus, Dragnea  discutase deja acest subiect anul trecut cu premierul israelian Benjamin Netanyahu și este foaarte posibil să fi făcut și unele promisiuni în acest sens.La vremea respectivă vorbea despre atragerea capitalului israelian în Fondul Suveran de Investiții. Așa că Dragnea s-a gândit că dacă îl înființează printr-o lege nu poate fi tras la răspundere. Parlamentul este for legislativ, iar legile votate de parlamentari nu pot face obiecul unei anchete, pe când guvernul, dacă acea hotărâre aduce prejudicii țării, poate face obiectul unei anchete, la fel ca în cazul Belina. Fostul șef al lui Dragnea, care știe cel mai bine culisele acestui Fond, spune de câteva luni bune că este o afacere a liderului PSD.

Victor Ponta a declarat imediat după decizia de miercuri că CCR a oprit cel mai mare jaf de după 1989.

”Curtea Constituțională a oprit (pentru moment cel puțin) cel mai mare jaf din avuția României de după 1989 - această uriașă hoție a fost promisă de Liviu Dragnea 'protectorilor' săi din afară țării (Rusia, Israel , SUA) - era un preț de peste 10 miliarde de euro din ce a mai rămas Statului și poporului Român pe care Dragnea era dispus să îl plătească pentru protecția sa politică și pentru câteva fotografii cu lideri internaționali!
Însă CCR nu poate face mai mult - dacă vrem ca Dragnea să nu vândă România la bucată trebuie să facem și noi mai mult (iar parlamentarii care au votat acest jaf să nu închidă ochii și să știe că sunt complici la acesta crimă împotriva României)!”, a scris Ponta pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel