Cine este Alianța AUR, partidul-surpriză de la exit-poll

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Alianța AUR
Sursa foto: Facebook @Alianța AUR

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este un partid politic din România, înființat în septembrie 2019 de către George Simion, activist unionist și candidat la alegerile europarlamentare din aceluiași an.

Partidul are filiale în 22 de țări din Europa și America de Nord.

AUR a avut primul congres în 24 ianuarie 2020, conducerea aleasă fiind formată din doi copreședinți: George Simion și fostul jurnalist Claudiu Târziu, care a candidat pentru Primăria Capitalei la alegerile locale 2020.

Citește și Rezultat alegeri parlamentare 2020. EXIT POLL Argument: Cine a câștigat alegerile

Candidații AUR din București la alegerile parlamentare 2020 sunt Claudiu Târziu, care deschide lista pentru Senat, și George Simion, care deschide lista pentru Camera Deputaților.

Pe listele AUR apar foști membri ai unor partide care au mai fost în parlament. Este cazul lui Francis Tobă, care deschide lista de la Camera Deputaților. Tobă a fost consilier al lui Adrian Năstase, fost parlamentar FDSN și fost candidat la parlamentare din partea PSD.

 

Ce-și propune Alianța AUR  

 

Potrivit statutului, AUR își propune să realizeze unitatea românilor de pretutindeni „pentru însăși existența noastră ca neam”.

După ce fondatorul partidului, George Simion, a candidat, fără succes, în 2019 ca independent la alegerile europarlamentare sub sloganul „România Mare în Europa”, a lansat Alianța AUR, al cărei program politic are patru „piloni”: familia, patria, credința, libertatea.

Programul politic al AUR arată că are „viziune spiritualistă, pe care o opune categoric vederii plate a materialismului vulgar”.

„Suntem încredințați că miza fundamentală a vieții noastre este una spirituală, fără legătură cu inepta ambiție a progresului material. În mod evident, această poziționare a noastră nu înseamnă că suntem împotriva căutării firești a bunăstării de către fiecare persoană, dar respingem idolatria banului, considerînd cîștigul material un mijloc, nu un scop în sine”, se arată în programul AUR.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel