Cinci răniţi în urma unui atac cu cuţitul comis de un irakian într-un tren în Germania

Andrei Itu |
Data actualizării: | Data publicării:

Cinci persoane au fost rănite vineri într-un tren regional în apropierea oraşului german Aachen, în urma unui atac cu cuţitul, care conform autorităţilor germane ar putea avea o motivaţie islamistă, transmite agenţia EFE.

Potrivit ministrului de interne al landului Renania de Nord-Westfalia, Herbert Reul, agresorul este un bărbat în vârstă de 31 de ani originar din Irak şi care a atacat pasagerii la întâmplare. Dintre cei cinci răniţi, patru au fost transportaţi la spital, dar ei nu sunt în stare gravă.

Cum a fost imobilizat atacatorul

 

Atacatorul a fost imobilizat de un poliţist aflat în tren şi ajutat de alţi pasageri.

Ministrul german a menţionat că în anul 2017, când autorul atacului de vineri se afla într-o tabără de refugiaţi, autorităţile germane semnalaseră că aveau indicii asupra unei posibile radicalizări a acestuia întrucât părea să simpatizeze cu ideologia islamistă.

Dar încă nu este clar dacă acest atac are într-adevăr o astfel de motivaţie, notează Agerpres.

Citește și - Parlamentul german a dezbătut drama prin care trec mii de românce în Germania: „Realitatea vieții lor nu are nimic de-a face cu Pretty Woman"

Cum pot politica și societatea să se ocupe corect de munca sexuală, în țările europene, acolo unde reprezintă o activitate legală? O audiere în parlamentul Germaniei are scopul de a oferi o imagine de ansamblu și, mai presus de toate, arată cât de puține soluții sunt bune în acest domeniu în care sunt implicate mii de românce. 

Descrieri precum cea a lui Liane Bissinger îi șochează pe mulți dintre parlamentarii din sala de plen a parlamentului din Germania. Doamna Bissinger este medic ginecolog în Munchen din Germania și are grijă de lucrătorii sexuali de ani de zile. Ea relatează despre starea în care se află multe femei, dar și bărbați și persoane trans pe care le tratează.

„Realitatea vieții lor nu are nimic de-a face cu Pretty Woman sau cu studenta care lucrează ca escortă. Ei au adesea 150 de clienți pe lună, de cinci ori pe zi, corpul unei femei este folosit în toate modurile și au loc uneori și alte violențe oribile”. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel