Ciclonul care a făcut ravagii în Italia ajunge și în România. Anunțul ANM

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Ciclonul care a provocat ravagii în Italia ajunge și în România (Foto ilustrativ)
Ciclonul care a provocat ravagii în Italia ajunge și în România (Foto ilustrativ)

Se schimbă vremea în țară. Ciclonul care a făcut ravagii în nordul Italiei ajunge și în România. 

Ciclonul care a provocat cele mai grave inundații din ultimii 100 de ani în nordul Italiei ajunge săptămâna viitoare și în România. Totuși, meteorologii estimeză că nu vom avea parte de fenomene extreme ca în Italia, iar intensitatea ciclonului va fi mult diminuată. 

După câteva zile în care vremea va fi caldă, Agenţia Naţională de Meteorologie anunţă că se vor schimba, din nou, temperaturile şi regimul precipitaţiilor. Începând cu săptămâna viitoare, ciclonul care a făcut ravagii în Italia va ajunge şi la noi în ţară.

Cum va fi vremea în weekend

 

Vremea se va încălzi în acest weekend, când se vor înregistra maxime de până la 28 de grade. Totuși, începând de luni, ploile torenţiale şi grindina vor reveni în forţă. Ciclonul mediteranean din Italia, în urma căruia 13 oameni au murit şi alţi 20.000 au fost evacuaţi din calea sa, va avea urmări şi asupra ţării noastre, începând cu 22 mai.

Elena Mateescu, directorul Agenţiei Naţionale de Meteorologie ANM, a explicat în ce măsură ne va afecta ciclonul care începe să îşi piardă din intensitate în Italia, pentru că se îndreaptă către Balcani:

„Modul de manifestare al ciclonului va fi în diminuare și în zonele deja afectate, dar situații de instabilitate atmosferică mai pot fi de interes, având în vedere contextul în care s-a generat acest ciclon în Mediterană și cu activitate în mod deosebit în zona Italiei, apoi ulterior, în funcție de traiectorie, și către zona centrală a Europei. Croația încă se află sub incidența unei avertizări meteorologice de cod roșu, având în vedere intensificările de vânt cu viteze de 75 până la 110 km/h”, a spus Elena Mateescu. Directorul ANM a oferit detalii şi cu privire la prognoza meteo din perioada 20-21 mai 2023, la noi în ţară: Aşadar, vineri, temperaturi la scara întregii țări, între 20 până la 28 de grade, sâmbătă, de asemenea, 21-27 de grade, iar duminică același ecart al valorilor temperaturilor maxime”, a mai spus Mateescu.

Așadar, experții se așteaptă că țara noastră să nu fie afectată de venirea acestui ciclon, care a început deja să îşi piardă din intensitate. Deși vor exista variaţii termice, nu vor avea loc aceleaşi fenomene meteo extreme ca în Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel