Chipul lui Vladimir Putin și mesaje anti-război, proiectate pe turnul rafinăriei Lukoil din Ploiești - FOTO

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Chipul lui Vladimir Putin și mai multe mesaje anti-război a fost proiectat, miercuri seara, pe turnul rafinăriei Lukoil din Ploiești de activiștii Greenpeace România: "Fiecare companie de combustibili fosili care provine din Rusia e pătată de sângele civililor uciși în invazia Ucrainei”.

"Activiști Greenpeace România au protestat pașnic seara trecută (miercuri seara-n.r.), proiectând, pe turnul rafinăriei Lukoil, mesajele: Stop Combustibili Fosili, Stop Putin! Stop combustibili fosili din Rusia!, Energie verde pentru pace", transmite Greenpeace România.

Activiștii atrag atenția că solidaritatea reală cu Ucraina înseamnă ca Guvernul României și Ursula von der Leyen să oprească importurile tuturor combustibililor fosili rusești.

"Fiecare companie de combustibili fosili care provine din Rusia e pătată de sângele civililor uciși în invazia Ucrainei. Dacă vrem cu adevărat să îi ajutăm pe cei fugiți din calea războiului și să oprim masacrul din orașele ucrainene, atunci trebuie să renunțăm imediat la gazul, petrolul și cărbunele rusesc. Stop Putin! Stop combustibili fosili din Rusia", este mesajul activiștilor Greenpeace România postat pe Facebook.

Putin anulează planul de a lua cu asalt uzina Azovstal din Mariupol

 

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat armatei să anuleze planurile de a lua cu asalt uzina Azovstal din orașul ucrainean Mariupol, spunând că dorește ca, în schimb, aceasta să continue să fie blocată, relatează BBC.

Ultimii luptători ucraineni se adăpostesc în uriașa uzină siderurgică din oraș, unde se pare că se adăpostesc și aproximativ 1.000 de civili.

Putin a dat ordinul de a bloca uzina într-o discuție cu Serghei Șoigu, ministrul apărării, pe care l-a felicitat pentru succesul operațiunii din Mariupol, după ce acesta a afirmat că forțele ruse au capturat orașul.

Șoigu îi spusese anterior lui Putin că peste 2.000 de luptători ucraineni se aflau încă în uzină. Luptătorii de acolo - membri ai Batalionului Azov și pușcași marini ucraineni - au fost salutați de președintele Zelenski pentru că au rezistat săptămâni întregi în fața atacului rus.

Putin a declarat că "nu este nevoie să coborâm în aceste catacombe și să ne târâm în subteran prin aceste instalații industriale".

În schimb, el a cerut forțelor sale să "blocheze această zonă industrială astfel încât nici măcar o muscă să nu poată scăpa".

El a adăugat că asaltul asupra uriașei zone industriale nu este o soluție practică, decizia fiind luată pentru a proteja viețile soldaților ruși.

Putin a salutat, de asemenea, "eliberarea" de către Rusia a Mariupolului, după ce ministrul Apărării, Serghei Șoigu, i-a spus că forțele rusești controlează acum orașul-port ucrainean, în afară de uzină.

Vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk a cerut Rusiei să permită formarea unui coridor umanitar imediat pentru ca civilii să scape de uzina siderurgică.

Iryna Vereshchuk a vorbit după ce președintele rus Vladimir Putin a ordonat forțelor sale să nu ia cu asalt uzina.

"Sunt aproximativ 1.000 de civili și 500 de soldați răniți acolo. Toți trebuie să fie scoși astăzi din Azovstal", a declarat Vereshchuk pe rețelele de socializare.

Miercuri, un comandant al pușcașilor marini din uzină a trimis un mesaj către BBC în care spunea că soldații răniți prinși acolo "putrezesc", fără medicamente și alte provizii. El a cerut ca oamenii săi să fie evacuați într-o țară terță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel