Chifteluțe italiene, o rețetă de film! Secretul pentru o aromă și o consistență unice

Chifteluțe italiene, o rețetă de film! Secretul pentru o aromă și o consistență unică
Chifteluțe italiene, o rețetă de film! Secretul pentru o aromă și o consistență unică

Ai văzut vreodată clasicii cinematografiei italiene? Dacă răspunsul este da, cu siguranță ați văzut cum un actor a mâncat o farfurie de spaghete cu chiftele italiene. În Italia este ceva tradițional și indispensabil pe o masă.

Chifteluțele italiene sunt un aperitiv perfect. Vă invit să încercați această rețetă tradițională italiană însoțită de un bun sos de roșii italian. Aceleași chiftele în sos de roșii pot fi folosite pentru un preparat delicios de paste, veți avea o farfurie cu spaghete de film.

Încearcă și Cea mai bună rețetă de brioșe foarte pufoase. Fără lucruri complicate, fără creme, fără pretenții, doar dragoste în fiecare mușcătură

S-ar putea să vă întrebați ce este special la chiftelele italiene față de cele românești. Înțeleg, este o întrebare destul de normală. După cum veți vedea în ingrediente, se pune parmigiano ras sau brânză pecorino (brânză veche de oaie). Aceste brânzeturi nu pot lipsi niciodată într-o bucătărie italiană. Veți vedea cum le va da chiftelelor o aromă și o consistență unice. 

Ingrediente (nu ezitați să modificați cantitățile de ingrediente în funcție de disponibilitatea pe care o aveți acasă):

500g carne tocată de vită (sau 50% carne de vită și 50% carne de porc) 

1/3 pâine veche înmuiată

un cartof fiert mediu

70 g parmiggiano sau brânză veche rasă de oaie

2 ouă

sare

piper

oregano

patrunjel câteva frunze

1 cățel usturoi

vin (opțional)

lapte (opțional)

ulei pentru prăjit

 

Chifteluțe italiene - Mod de preparare

 

Înmuiați pâinea în lapte sau în apă. Când este foarte moale, strângeți bine, astfel încât să iasă tot lichidul. Puneți toate ingredientele într-un castron și amestecați până când totul este bine încorporat. Dacă aluatul este tare, adăugați puțin vin, lapte sau apă. Dacă este lipicios, adăugați puțin pesmet. Lăsați să stea 10 minute.

Începeți să formați chiftele de dimensiunea unei nuci. Încălziți uleiul și când este foarte fierbinte adăugați chiftelele. Ideal este ca chiftelele să fie aproape acoperite de ulei. Se prăjesc câteva minute, apoi se întorc și se prăjesc încă un minut.

Scoateți-le pe o hârtie absorbantă. Sunt pregătiți să vă bucurați de acest deliciu? Poftă bună!

 

[citeste si]

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy