Chec cu lămâie, pufos și aromat - rețeta simplă

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Chec cu lămâie, pufos și aromat - rețeta simplă
Chec cu lămâie, pufos și aromat - rețeta simplă

Prăjitura cu lămâie și prune este o prăjitură moale și parfumată, cu o aromă delicată. Ideală pentru a o savura la micul dejun sau pentru un ceai de după-amiază. Chec cu lămâie, pufos și aromat - rețeta simplă

Checul cu lămâie este o prăjitură moale și parfumată, cu o aromă delicată. Este un desert ideal pentru a fi savurat la micul dejun sau pentru un ceai de după-amiază: poate fi preparat și în porții individuale, mici și delicioase. Este o prăjitură tradițională englezească, caracterizată prin forma sa tipică dreptunghiulară.

Există atât de multe variante de chec, însă astăzi noi vă propunem o variantă simplă, cu adaos de iaurt și cu aluatul aromat atât cu coajă de lămâie, cât și cu suc de lămâie: un miros îmbătător va invada bucătăria în timp ce se coace.

Haideți să descoperim împreună pas cu pas cum se prepară acest chec aromat cu lămâie.

 

Ingrediente (pentru o formă de chec)

- 200 g. făină

- 30 g. amidon de cartofi

- 16 g. praf de copt

- 125 ml. iaurt alb

- 160 g. zahăr 

- 150 g. unt

- 3 ouă

- coaja rasă de la 1 lămâie

- 50 ml. suc de lămâie

Mod de preparare

 

Pentru a prepara cel mai bun chec cu lămâie, începem prin a combina într-un bol untul înmuiat lăsat la temperatura camerei și zahărul, apoi amestecăm cele două ingrediente împreună cu un mixer electric.

După ce amestecăm bine cele două ingrediente, adăugăm câte un ou pe rând.  Amestecăm bine amestecul înainte de a adăuga următorul ou.
Adăugăm făina cernută, eventual de mai multe ori, și amestecăm.

Turnăm sucul de lămâie și apoi celelalte ingrediente sub formă de praf, amidonul de cartofi și praful de copt, cernându-le din nou. Aromatizăm cu coaja rasă de la o lămâie, bine spălată și de preferință netratată, la final adăugăm iaurtul alb și amestecăm totul pentru a obține o consistență omogenă.

Vezi și: Crema catalană, desertul spaniol care a cucerit o lume întreagă. Rețeta simplă pe care o poate face oricine

Se toarnă amestecul într-o tavă de chec unsă cu unt și presărată cu făină.

Coacem prăjitura la 175 de grade timp de aproximativ 50-55 de minute într-un cuptor ventilat sau, dacă folosim un cuptor static, o coacem la 180 de grade timp de 55-60 de minute.

Când este gata, scoatem checul din cuptor și îl lăsăm să se răcească.

Înainte de a-l servi, se pudrează cu zahăr pudră.

Sfaturi și variații

 

Această variantă de chec cu lămâie, poate fi păstrat închis ermetic în afara frigiderului timp de 2-3 zile.

Pentru o versiune și mai aromată, puteți folosi iaurt cu lămâie.

Dacă ți-a plăcut această rețetă, cu siguranță îți va plăcea și varianta cu migdale. Vezi aici rețeta

 

------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel