Certificatul verde la locul de muncă. Nicolae Ciucă: "Poriectul va fi reintrodus în Parlament"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că a discutat cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pentru a găsi soluţiile prin care actul normativ privind certificatul verde la locul de muncă să fie reintrodus în dezbaterea Parlamentului, iar în momentul în care va fi aprobat de Camera Deputaţilor, să meargă la promulgare şi să poată să fie aplicat.

"Este un subiect pe care l-am discutat cu domnul ministru Rafila sâmbătă şi am convenit să găsim acele soluţii prin care certificatul verde să fie reintrodus în dezbatere în Parlament. Şi în momentul în care va fi aprobat de Camera Deputaţilor, să meargă la promulgare şi să poată să fie aplicat", a afirmat Ciucă, aflat într-o vizită la Giurgiu, întrebat când va putea fi aplicat certificatul verde la locul de muncă.

Ciucă nu a precizat când ar putea fi adoptată legea. "Daţi-mi voie să nu estimez un timp", a spus el.

"Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul ministru, de certificatul verde vor beneficia şi persoanele care au trecut prin boală", a arătat premierul.

El a mai fost întrebat despre posibilitatea eliberării certificatului verde şi la zece zile după prima doză, însă Nicolae Ciucă a arătat că ministrul Sănătăţii, împreună cu ceilalţi specialişti, va veni cu o propunere concretă în cuprinsul proiectului de lege care va fi supus dezbaterii Camerei Deputaţilor şi atunci se vor stabili soluţiile. 

Peste 41 000 de vaccinați în 24 de ore în România

 

Peste 41.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, a anunțat marți CNCAV. Dintre aceștia, mai puțin de 10.000 au primit prima doză de vaccin.

Din cele 41.562 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 9.531 au primit prima doză de vaccin, 12.891 pe cea de-a doua, iar 19.140 au primit a treia doză.

7.749.385 de persoane au primit până acum prima doză de vaccin, 7.433.026 au schema completă de vaccinare, iar 1.565.385 au primit și doza de rapel.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15 reacții adverse, iar numărul celor raportate de la începutul campaniei de vaccinare a ajuns la 19.428.

CNCAV a precizat că 205 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel