Certificatul digital COVID, folosit de Grecia, înainte să fie lansat la nivelul UE 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Certificatul european de vaccinare
Certificatul european de vaccinare

Autorităţile din Grecia au anunțat, vineri, că sunt gata să folosească certificatul COVID înainte să fie lansat la nivelul Uniunii Europene, la 1 iulie, scrie Reuters. Certificatul va fi deschis pentru toţi cetăţenii europeni începând cu data de 1 iulie, a anunţat premierul grec Kyriakos Mitsotakis

Grecia a fost una dintre principalele susţinătoare ale certificatul COVID la nivel european, la fel ca Spania. Ambele economii depind în bună măsură de câştigurile din turism. Consiliul European și Parlamentul au ajuns săptămâna trecută la un acord privind certificatul verde.  

Parlamentul European ar putea adopta o lege din 7 iunie, iar mai multe țări din UE, inclusiv Franța și Spania, au fost de acord să testeze sistemul înainte de lansarea pe 1 iulie.

"Este foarte, foarte simplu. Include toate informațiile de care ar avea nevoie un stat membru pentru a întâmpina un călător fără a impune restricții suplimentare", a declarat prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis vineri. Parlamentul European ar urma să aprobe certificatul în săptămâna care începe pe 7 iunie. Autorităţile din Spania vor să facă testări de funcţionare imediat.

Premierul Pedro Sanchez spune că este esenţial ca acest certificat să fie gata înainte să înceapă vara. El are scopul de a facilita libera circulaţie, în condiţii de siguranţă, în timpul pandemiei de COVID-19, furnizând dovada că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19, a obţinut un rezultat negativ la testul pentru depistarea bolii sau s-a vindecat de COVID-19. Certificatul va fi disponibil în format digital şi pe suport de hârtie, va conţine un cod QR şi va fi eliberat gratuit. Certificatul nu constituie o condiţie prealabilă pentru exercitarea dreptului la liberă circulaţie şi nu este un document de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel