Cele mai neobișnuite moduri de a scoate petele pe haine, fără apă: Ține un tub de spumă de ras și uscătorul de păr la îndemână

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Cele mai neobișnuite moduri de a scoate petele pe haine, fără apă: Ține un tub de spumă de ras și uscătorul de păr la îndemână
Cele mai neobișnuite moduri de a scoate petele pe haine, fără apă: Ține un tub de spumă de ras și uscătorul de păr la îndemână

Cele mai neobișnuite moduri de a scoate petele pe haine, fără apă. Orice gospodină care se respectă ar trebui să știe aceste trucuri.

Care este cel mai bun mod de a scăpa de pete? Simplu, rapid și, mai ales, eficient? Deși producătorii excelează în crearea de noi detergenți, multe produse utile pot fi găsite în propria baie sau bucătărie. Nu vă vine să credeți? Citește articolul nostru și află ce comori se ascund în casa ta. Vedeți cât de ușor se pot îndepărta chiar și cele mai dificile pete de pe haine cu câteva remedii la îndemână!

Cele mai neobișnuite moduri de a scoate petele pe haine, fără apă

 

Petele de pe haine apar în cel mai nepotrivit moment, atunci când nu sunt disponibili detergenți care să atenueze consecințele.

De aceea, gospodinele sunt mereu pe fugă pentru a scăpa de petele de grăsime și de iarbă verde, rezistente și aderente. Iată o privire asupra unora dintre cele mai neobișnuite.

Folosirea unui uscător de păr pentru a scoate petele

 

Încălzirea murdăriei care s-a depus ajută la îndepărtarea ierbii, a murdăriei, a sucurilor de fructe sau de legume.

Pentru a face acest lucru, încălziți zona murdară cu un uscător de păr, aplicați detergent și apoi trimiteți-o la mașina de spălat.

Acid lactic


Recomandat de gospodinele cu experiență pentru a scăpa de petele de pe țesăturile delicate, delicate. Poate fi o picătură de ceai sau de cafea lăsată pe o bluză de mătase. Acidul se amestecă cu apă, iar soluția gata preparată se aplică pe pată, se lasă timp de o oră, apoi se spală conform recomandărilor producătorului.

Metoda cu spuma de ras

 


Ideea este că spuma include glicerină, alcalinitate și alte substanțe responsabile pentru formarea spumei groase. Împreună și separat, acestea sunt foarte bune pentru a scăpa de grăsime.

Prin urmare, este suficient să lăsați spuma pe zona afectată timp de 10 minute și apoi să spălați lucrul manual în apă caldă și săpun sau într-o mașină de spălat.

Cum scot petele de pe hainele colorate?

 


Bluza, fusta sau rochia dumneavoastră preferată s-a murdărit și puteți vedea o pată murdară pe materialul frumos. Nu intrați în panică! Un astfel de mic accident se întâmplă oricui și nu înseamnă că hainele pot fi aruncate la gunoi. Cu toate acestea, important este să reacționați rapid. Nu uitați că produsele de curățare a petelor făcute în casă funcționează cel mai bine dacă începeți să lucrați la ele imediat ce observați pata. Dacă murdăria rămâne o perioadă de timp, se poate usca și poate pătrunde în țesătură. Ca urmare, articolul nu poate fi curățat. De aceea ne plac atât de mult produsele de îndepărtare a petelor de acasă - nu trebuie să ne grăbim să mergem la magazin pentru un detergent puternic sau un săpun de îndepărtare a petelor - trebuie doar să mergem la baie sau în bucătărie și să spălăm rapid murdăria cu mâna cu un detergent adecvat. Cu toate acestea, diferitele tipuri de murdărie sunt tratate diferit.

Cum rămâne cu petele de pe hainele colorate? Depinde foarte mult de material și de ceea ce este pătat articolul de îmbrăcăminte. Hainele delicate, cum ar fi rochiile vaporoase, ușoare, fustele de vară sau pantalonii scurți subțiri pot fi tratate cu bicarbonat de sodiu. Este una dintre cele mai versatile metode de îndepărtare a petelor, este, de asemenea, sigură și merită întotdeauna o încercare. Bunicile noastre știau deja că bicarbonatul de sodiu era regina în bucătărie, în baie și prin casă. Îl puteți folosi pentru a îndepărta petele dificile de pe haine, pentru a îndepărta calcarul sau pentru a curăța cuptorul. Lucrați pe petele de pe hainele colorate cu o soluție de apă și bicarbonat de sodiu în proporție de 4 linguri de bicarbonat de sodiu la 1/4 cană de apă. Întindeți amestecul pe locul murdar și așteptați aproximativ 1 oră. După aceea, clătiți bine zona din jurul petei și lăsați-o să se usuce - gata!

Cum scot petele de pe hainele albe?

 


De obicei purtăm haine albe la ocazii speciale, cum ar fi cinele în familie, cinele romantice, interviurile de angajare sau susținerea tezelor. Unele dintre aceste evenimente sunt însoțite de o masă - un pahar de vin la o întâlnire sau o friptură delicioasă la un botez sunt doar câteva dintre bunătățile care pot lăsa pete inestetice pe haine. Cele mai frecvente cauze ale petelor sunt vinul, cafeaua, ceaiul și ciocolata. Ele pot apărea și în timpul pregătirii propriu-zise pentru a ieși în oraș. 

Murdăria este vizibilă mai ales pe hainele albe. O bluză elegantă, de culoare albă, arată foarte rău atunci când în mijloc este o pată mare de vin uscat sau o pată de ruj preferat. Ați observat ceva murdărie pe haine? Un săpun de rufe simplu va fi de ajuns. Amestecați-l cu apă, puneți-l pe un burete pufos sau pe o cârpă de bumbac și frecați ușor locul respectiv. Sau poate că murdăria a apărut pe tricoul tău alb preferat? Ați petrecut toată ziua afară, în soarele verii, și ați observat pete de iarbă pe o bluză deschisă la culoare? Folosiți sare și apă caldă. Amestecă-le într-un castron mare și înmoaie-ți hainele în el. Așteptați aproximativ 1 oră pentru ca sarea să pătrundă în țesătură și să îndepărteze pata. Ultimul pas este spălarea hainelor de mână sau în mașina de spălat.


Cum pot îndepărta petele de pe hainele negre?

 


Fanii hainelor negre s-au confruntat de mai multe ori cu această problemă. Vii acasă obosit, te dezbraci și vezi că ai subsuorile gălbui. De vină este antiperspirantul sau deodorantul cu bilă, care lasă adesea urme pe aceste zone. Îndepărtarea petelor de pe hainele negre nu înseamnă neapărat cumpărarea unor produse speciale pentru acest tip de îmbrăcăminte. Dimpotrivă, există remedii casnice versatile pentru pete care funcționează la fel de eficient. Nu uitați că trebuie să fiți la fel de atent cu hainele negre ca și cu cele albe. Rochiile, pantalonii sau hanoracele de această nuanță au tendința de a se decolora, așa că înainte de a îndepărta pata este bine să verificați cum reacționează țesătura la produs, chiar dacă doriți să folosiți un produs făcut în casă. Este o idee bună să testați mai întâi produsul pe o zonă puțin vizibilă a hainei. În acest fel, puteți fi siguri că produsul nu este doar eficient, ci și, mai ales, sigur pentru țesătură.

O modalitate ieftină și eficientă este tratarea petei cu peroxid de hidrogen. Procedați la fel ca în cazul unei răni - aplicați câteva picături pe zona pătată și așteptați să pătrundă. Lasă hainele pe ele timp de aproximativ o jumătate de oră și apoi spală-le manual cu un detergent sau săpun blând. Alcoolul este, de asemenea, o metodă bună și se dovedește a fi cea mai fiabilă, în special pentru petele de origine necunoscută. Turnați alcool pur într-un bol - evitați toate băuturile colorate, altfel hainele se vor strica - și amestecați-l cu apă în aceeași proporție. Înmuiați haina într-un astfel de amestec, apoi procedați la fel ca în cazul petelor anterioare - spălați haina.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel