Cele mai bune trucuri indiene de casă, pentru a-ți face părul strălucitor și puternic. Uită de produsele scumpe pentru totdeauna!

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Cele mai bune trucuri indiene de casă, pentru a-ți face părul strălucitor și puternic. Uită de produsele scumpe pentru totdeauna! Foto: Captură video youtube
Cele mai bune trucuri indiene de casă, pentru a-ți face părul strălucitor și puternic. Uită de produsele scumpe pentru totdeauna! Foto: Captură video youtube

Un păr sănătos nu se demodează niciodată, dar pot exista sute de factori, inclusiv stresul, care împiedică creșterea acestuia. În general, alegem să cumpărăm produse scumpe pentru a rezolva problema, dar specialiștii indieni sugerează metode simple și mult mai eficiente, fără a cheltui sume exagerate.

Mulți oameni își doresc un păr puternic și sănătos, mai ales pe măsură ce îmbătrânesc. Este interesant faptul că părul crește în jur de 1,25 cm pe lună și 15 cm pe an. Cât de repede crește depinde de factori precum vârsta, sănătatea, genetica și dieta, conform HelthLine.

Astfel, consumul unei diete echilibrate cu nutrienții potriviți poate ajuta la promovarea creșterii părului, mai ales dacă vă confruntați cu căderea părului din cauza unei alimentații deficitare.

Însă, pe lângă soluțiile interioare, specialiștii au descoperit câteva trucuri indiene locale, care vă pot ajuta să vă transformați părul într-unul fabulos.

 

1. Finalizați spălarea părului cu o clătire cu apă rece


Folosirea apei calde la duș dizolvă lipidele grase care vă deteriorează pielea și părul. Apa rece este mult mai bună pentru părul tău decât cea caldă, deoarece atunci când îți clătești părul cu apă caldă, îndepărtezi uleiurile hrănitoare.

Apa caldă este bună doar pentru faza de șamponare, spun specialiștii indieni. Apa rece este pentru faza de condiționare. Finalizați cu o clătire rece.


2. Masează-ți scalpul timp de 4 minute în fiecare zi


Ayurvedicii recomandă un masaj cu ulei cald pe cap pentru a stimula rezistența și creșterea părului. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că și 4 minute de masaj al scalpului pe zi, timp de 24 de săptămâni, au arătat un rezultat pozitiv. Dacă practicați singură masajele la cap, continuați să le faceți sistematic.

Ayurveda este unul dintre cele mai renumite sisteme tradiționale de medicină, care a supraviețuit și a înflorit din cele mai vechi timpuri până în prezent. Ayurveda este o practică străveche care se bazează pe relația corpului cu elementele naturale: aer, vânt, pământ, foc și eter.


3. Folosește uleiul potrivit pentru scalpul tău


Uscăciunea și mătreața sunt probleme diferite și fiecare scalp are nevoie de un tratament individual. Așadar, dacă pielea capului tău este iritată, este mai bine să eviți produsele care o pot usca și mai mult. Iată de ce ai nevoie pentru diferite tipuri:

- pentru un scalp uscat, cu mâncărimi, folosește aloe
- pentru un scalp gras folosiți lămâie și neem
- pentru un scalp iritat, folosiți trandafir și lemn de santal combinate în argilă ușoară
- pentru a răcori scalpul folosiți henna amestecată cu uleiuri bogate în nutrienți


4. Folosiți adaosuri florale parfumate amestecate cu apă rece


Am vorbit deja despre faptul că folosirea apei reci pentru clătirea părului este mult mai bună decât apa caldă, dar indienii recomandă, de asemenea, adăugarea de ingrediente florale care pot calma pielea iritată, inclusiv scalpul, și pot lăsa un parfum plăcut:

- petale de trandafir
- muguri de iasomie
- caprifoi
- hibiscus

Puteți face o tinctură cu florile preferate în apă fierbinte, apoi o lăsați să stea și să se răcească.


5. Evită să îți usuci părul cu uscătorul după tratament


Indienii recomandă, de asemenea, să nu-ți usuci părul cu uscătorul după orice tratament, deoarece împiedică obținerea beneficiilor maxime. Lasă-ți părul să se usuce natural. De asemenea, pentru un rezultat mai bun, spală-ți părul înainte de a aplica masca.

 

6. Odihnește-te 20 de minute după un masaj al scalpului


Specialiștii ayurvedici recomandă un masaj al capului cu ulei cald, dar ai nevoie și de puțin timp de odihnă înainte de a merge la duș. Specialiștii spun că aproximativ 20 de minute înainte de spălare.

În plus față de un masaj al scalpului, poți adăuga un masaj al gâtului și al umerilor.

Ayurveda identifică trei doshas predominante, sau constituții, cunoscute sub numele de vata, pitta și kapha. Fiecare persoană are o combinație a unuia, a două sau a tuturor celor trei. Fiecare dosha influențează organele interne, precum și fizicul, atributele și emoțiile unei persoane.

Practicienii ayurvedici cred că dezechilibrul dosha provoacă boli. Aceste dezechilibre pot afecta diverse părți ale corpului, inclusiv părul și modul în care crește.

 

7. Folosește ceai verde pentru părul tău


Ceaiul verde este o băutură puternică pentru a-ți detoxifia organismul, dar are același efect și asupra părului tău. Cercetătorii demonstrează că stimulează creșterea. Poți amesteca pudra de ceai verde cu apă de trandafiri pentru a face formula mai bună și a crea un parfum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel