Cel mai tânăr masterand din Europa este român

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Pope Francis looks on as he arrives to lead the weekly general audience in Saint Peter's Square at the Vatican March 27, 2013. Holy Week is celebrated in many Christian traditions during the week before Easter.  REUTERS/Tony Gentile (VATICAN - Tags: RELIG
Pope Francis looks on as he arrives to lead the weekly general audience in Saint Peter's Square at the Vatican March 27, 2013. Holy Week is celebrated in many Christian traditions during the week before Easter. REUTERS/Tony Gentile (VATICAN - Tags: RELIGION)
Petru Rogojanu a uimit Elveția! El a devenit cel mai tânăr absolvent al Haute Ecole d’Ingénieurs din toate timpurile.

Petru Rogojanu și-a descoperit pasiunea pentru Web Design în anul 2012, iar mama lui nu a putut să nu dea curs pasiunii micului sibian. Așadar, a hotărât să îl înscrie la un curs de specialitate în cadrul Swiss Webacademy, din Sibiu. Directoarea a refuzat, inițial, din cauza vârstei fragede a lui Petru, însă, în cele din urmă, a fost cucerită de determinarea tânărului și  l-a acceptat în grupa de adulți pentru specializarea Web Designer.

 

Debutul a fost un succes: a absolvit cursul printre primii și a devenit astfel cel mai  tânăr atestat de Haute Ecole d’Ingénieurs din toate timpurile. Mai mult decât atât, site-ul pe care Petru l-a realizat atunci este site-ul oficial al Palatului Copiilor din Sibiu. Petru a continuat să evolueze în acest domeniu și, în 2013, s-a înscris la cursul de Web Programmer, unde a învățat să realizeze aplicații cu baze de date web și să programeze în Php. Astfel, la doar 11 ani, a absolvit primul din clasă a doua parte a cursului.

 

Tânărul român a fost apreciat de profesorii elvețieni care au precizat că Petru a realizat cel mai bun proiect de Web Programmer, pentru că site-ul construit de el pentru Colegiul Național Brukenthal a produs o schimbare radicală în prezentarea online a instituției și a bazei de date profesorale.

 

Max Klaus, fondator și director adjunct al Serviciul Federal Elvețian de cooperare public-privat în domeniul criminalității informatice, a fost uimit de abilitățile copilului “Nici nu am avut idee că un băiat de 11 ani poate crea un astfel de site web.”

 

În 2014, Petru a fost printre cele 5 persoane, dintre cei 150 de Web Designeri specializați, care au fost acceptate în Modulul Web Expert.

 

Anul acesta, la doar 13 ani, Petru Rogojanu va absolvi Masterul Universității Elveţiene de Ştiinţe Aplicate, recunoscut la nivel mondial.

 

 

SURSA: ROMÂNI BUNI

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel