Cel mai de temut avocat grec preia cazul familiei turistului grec decedat în accidentul de autocar de la Pasajul Unirii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Avocatul Alexis Kougias (cunoscut pentru preluarea unor cazuri celebre în Grecia n.trad.) a dat un comunicat de presă prin care a anunţat preluarea reprezentării juridice a rudelor regretatului N. Ch., care şi-a pierdut viaţa în tragicul accident din România în care au fost implicaţi turişti greci.

Alexis Kougias este avocatul care preia reprezentarea familiei turistului grec în vârstă de 53 de ani, din Larisa, care a murit în accidentul rutier de la Bucureşti, România.

Cel mai de temut avocat grec preia cazul familiei turistului grec decedat în accidentul de autocar de la Pasajul Unirii

 

"Şeful biroului nostru de avocatură, Alexis Kougias, a fost ales de rudele regretatului N. Ch. să le reprezinte atât în procesele penale, cât şi în procesele pentru despăgubiri băneşti ca urmare a suferinţei lor psihice din cauza morţii neaşteptate în tragicul accident de la Bucureşti, România.

În urma acordării acestui mandat, biroul nostru de avocatură va strânge toate datele atât din dosarul penal care a fost întocmit de către organele de urmărire penală din România, cât şi toate datele necesare cu privire la cei vinovaţi de această tragedie (şoferul vinovat şi firma proprietară a autovehiculului avariat, care a preluat poliţa de asigurare a autocarului avariat şi a şoferului vinovat).

Biroul nostru de avocatură va cerceta varianta răspunderii serviciilor competente din România în legătură cu construcţia de tip greu, care avertizează cu privire la înălţimea admisă a vehiculelor care traversează (pasajul), şi anume dacă era legală", transmite presa elenă, titrează Rador.

Pasagerii din autocarul strivit la Pasajul Unirii dau în judecată autorităţile din Bucureşti. „Un drum prost asfaltat s-a transformat într-o capcană mortală“

 

Pasagerii din autocarul strivit la Pasajul Unirii dau în judecată autorităţile din Bucureşti. „Un drum prost asfaltat s-a transformat într-o capcană mortală“, susțin experții. 

Analiza accidentului de la București este revelatoare. „Un drum prost asfaltat s-a transformat într-o capcană mortală pentru un bărbat din Larissa care se îndrepta să-și surprindă soția“, este opinia inginerul mecanic-aeronautic și investigator de accidente Kostas Lakafosis. În plus, pasagerii din autocarul strivit la Pasajul Unirii sunt decise să dea în judecată autorităţile din Bucureşti.

Șoferul autobuzului mortal care s-a ciocnit cu o barieră orizontală în București s-a întors la Volos, în Grecia.  Autoritățile române au constituit un dosar împotriva lui. Potrivit avocatului său, el este cercetat pentru suspiciune de omor prin imprudență și vătămare corporală pentru 25 de persoane. Șoferul, care se află într-o stare psihică proastă, este devastat.

Pasageră: "Ne vom organiza pentru a acționa în justiție"

 

Maria Thersiti, care a fost pasageră în autobuzul fatal, a declarat pentru canalul de televiziune MEGA: "Făceam opriri la fiecare 2,5 ore sau cam așa ceva, în funcție de unde găseam următoarea parcare, iar pauza era la 20 de minute. După standardele drumului, șoferul mergea încet, am înțeles cu toții acest lucru".

Întrebată dacă va acţiona în justiţie, Maria Thersiti a spus: „Mi-aş fi dorit să fim cu toții răniți și persoana care a decedat să fie în viață. Din păcate, pentru că există un mort și pentru că în România au mai avut loc și alte accidente în același loc, încet-încet ne vom organiza să ne deplasăm în justiție împotriva ambelor oficii de turism, Volos si Larissa, dar și împotriva autorităților române”.

Invitat la emisiunea Live News cu Nikos Evaggelatos, inginerul mecanic-aeronautic și investigatorul de accidente Kostas Lakafosis a oferit o imagine completă și mai calmă asupra cauzelor accidentului. „Există două moduri de a investiga accidentul, cea formală și cea esențială. Formalul se limitează la răspunderea juridică, cea esențială caută însă cauzele reale. În acest moment, există un design slab care pare să fie cauza greșelilor șoferilor și a producerii accidentelor. Până la urmă, de când tunelul s-a redeschis în septembrie și până astăzi, același tip de accident a avut loc de șapte ori cu diferite vehicule comerciale care încercau să treacă pe sub arcul de siguranță“, a explicat expertul elen.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel