Cea mai simplă rețetă de clătite americane: Rezultatul delicios e garantat

Cea mai simplă rețetă de clătite americane
Cea mai simplă rețetă de clătite americane

Clătitele americane sunt un fel de turte moi și ușor pufoase. Originare din America de Nord, acestea se prepară în general pentru micul dejun și se servesc cu sirop de arțar, gem și creme tartinabile.  

Atunci când vorbim de clătite americane nu trebuie neapărat să ne gândim la un preparat complicat de făcut. Astăzi vă prezentăm cea mai simplă rețetă de clătite americane, care se prepară în multe părți ale lumii. În Europa au devenit populare tocmai datorită rapidității de preparare și a utilizării unor ingrediente simple, care de obicei nu lipsesc niciodată din casele noastre: făină, ouă, lapte și zahăr.

Acest preparat este deosebit de versatil: Le poți servi cu sirop de arțar, care se găsește cu ușurință în toate supermarketurile, cu Nutella, cu gem, cu miere, cu sirop. Imaginația e limita. Iată cea mai simplă rețetă de clătite americane.

Ingrediente (pentru aproximativ 6-8 clătite)

 

- 130 g făină

- 2 ouă medii

- 15 g zahăr

- 1/2 pliculeț de praf de copt

- 200 ml lapte

- 30 g unt topit

- sirop de arțar sau Nutella sau marmeladă

- ulei de măsline extravirgin

Iată cum faci cea mai simplă rețetă de clătite americane

 

Pentru a pregăti clătitele americane, separați mai întâi gălbenușurile de albușuri și bateți-le pe acestea din urmă până devin tari.

Într-un recipient separat, se amestecă gălbenușurile de ou cu zahărul cu ajutorul unui mixer.

Se adaugă untul topit, laptele puțin câte puțin și se amestecă bine.

Se adaugă praful de copt și făina cernută, puțin câte puțin.

Continuați să amestecați până când au dispărut toate cocoloașele. Dacă e nevoie, puteți filtra amestecul printr-o sită.

În cele din urmă, adăugați încet albușurile și amestecați până când amestecul devine cremos și omogen.

Citește și: Tort de ciocolată cu iaurt. Un desert atât de pufos și gustos, încât i se spune "Tortul Paradis"

Se toarnă puțin ulei (sau se pune o bucată mică de unt) într-o tigaie antiaderentă și se pune pe aragaz la foc mediu.

De îndată ce uleiul este fierbinte, se toarnă o mică lingură de amestec, încercând să se obțină o formă circulară.

Gătim fiecare clătită timp de aproximativ 2-3 minute, apoi o întoarcem cu o spatulă și continuăm până devine aurie.

Se repetă același procedeu până se termină aluatul.

Atunci când sunt gata, acest clătite americane pot fi servite cu sirop de arțar, Nutella sau gem.

Le poți decora și cu fructe de pădure.

Poftă bună!

 

Sfaturi pentru a obține cele mai bune clătite americane

 

Puteți prepara cea mai simplă rețetă de clătite americane cu o seară înainte și să le lăsați să stea peste noapte.

Nu uitați să amesteci foarte bine aluatul înainte de a-l găti.

Le poți servi cu Nutella sau gem. Totodată, le poți stropi cu o soluție de suc de lămâie și zahăr.

De asemenea, poți picura peste clătitele încă fierbinți un sirop făcut din zahăr, suc de mandarine și suc de portocale.

Se pot păstra închise ermetic în frigider timp de 2-3 zile.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
NoMy