Ce loc din Sibiu a impresionat-o pe Angela Merkel: A spus: „Wow!”

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Liderii europeni prezenți la summitul de la Sibiu au avut o întâlnire de lucru în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Potrivit directorul muzeului sibian, Ciprian Ştefan, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, s-a declarat impresionată să afle că joi a fost în cel mai mare muzeu în aer liber din Europa.

Directorul muzeului a menționat și care  a fost reacția cancelarului german atunci când a aflat acest lucru.

„Doamna Merkel chiar m-a întrebat ce rol are Muzeul ASTRA. I-am spus că este un muzeu care prezintă întreaga civilizaţie rurală din România, dar şi multiculturalitatea specifică ţării, nu doar regiunii, adică avem şi exponate care au legătură cu civilizaţia europeană. A fost impresionată. M-a întrebat cât e de mare, i-am spus că e cel mai mare din Europa şi a spus: "Wow!”, a precizat directorul Ciprian Ştefan pentru Agerpres.

Acesta a declart că au fost clipe istorice la Muzeul ASTRA.

"Liderii europeni au avut o întâlnire de lucru foarte importantă în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Vorbim despre un spaţiu care aminteşte oricui de rădăcini şi resurse sănătoase, punând pe prim plan valorile comune europene şi multiculturalitatea. Mai precis, un loc numai bun pentru decizii de viitor”, a mai spus Ciprian Ștefan.

La Muzeul ASTRA din Pădurea Dumbrava, aflată la marginea municipiului Sibiu, au fost prezenţi peste o sută de meşteşugari din toată ţara, care fac demonstraţii de măiestrie, pentru a marca Ziua Europei într-o acţiune numită „Europa rurală".

Foto: Facebook/Klaus Iohannis

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel