Ce înseamnă să studiezi în Olanda: După primul an, 100 de studenți au plecat acasă de la TU Delft

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Criticul literar Daniel-Cristea Enache a povestit într-o emisiune dedicată profesorilor, la DC News, de ce are parte fiul său în străinătate, acolo unde studiază. 

n emisiunea dedicată profesorilor de la DC News, criticul literar Daniel-Cristea Enache a declarat că fiul său, Matei, care este în prezent student în anul III la TU Delft, în Olanda, a ajuns acolo „printr-o mare șansă”. 

Daniel-Cristea Enache a povestit cu mândrie că la această universitate, „ștacheta e foarte sus”, comparând sistemul universitar olandez cu cel românesc. 

„Acolo, după primul an, s-a curățat facultatea. 100 de studenți au plecat acasă pentru că nu luaseră note de trecere. Matei a plecat la sfârșitul lui august și a dat până acum vreo cinci examene foarte dure. I-au luat în focuri încă de la începutul anului universitar, față de sistemul românesc, în care de multe ori studentul și profesorul se înțeleg tacit și studentul zice lasă că învăț eu în sesiune. Ștacheta e foarte sus, mediul este foarte competitiv și educația nu e sub forma indulgențelor.

Continuarea, în exclusivitate pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel