ITALIA. O întreagă secție de Carabinieri arestată pentru trafic de droguri și tortură: „Acționau ca în serialul Gomorra“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un întreg departament de carabinieri din nordul Italiei a fost închisă pe fondul acuzațiilor de trafic de droguri, tortură și extorcare.

Șapte polițiști carabinieri au fost arestați miercuri în Italia pentru acuzațiile aduse privind traficul de droguri, extorsiune, tortură și abuz de putere.

Ofițerii lucrau cu toții la secția de poliție Levante din nordul orașului Piacenza, care acum a fost închisă în întregime. „Nimic din ce s-a întâmplat în acea secție de poliție nu a fost legal”, a declarat procurorul din Piacenza, Grazia Pradella, potrivit Il Gazzetino.

Într-un apel telefonic înregistrat de agenția italiană de știri ANSA, unul dintre ofițerii arestați se laudă că a creat „o gașcă infracțională” și a acționat precum personajele din serialul TV, Gomorra.

Acuzațiile includ furnizarea de droguri dealerilor, pe care nu le-au putut furniza ca de obicei, din cauza restricțiilor în timpul pandemiei de coronavirus. „În timp ce orașul Piacenza își socotea numeroasele cazuri de morți, acești carabinieri furnizau droguri dealerilor care nu puteau face acest lucru din cauza măsurilor anti-COVID”, a declarat procurorul Grazia Pradella.

Provincia Piacenza, cea mai mare rată de deces COVID-19 în Italia

 

De asemenea, ofițerii sunt acuzați că au semnat pe declarați care au făcut să pară că traficanții de droguri au fost verificați de autorități atunci când s-au deplasat în timpul restricțiilor. Aceștia sunt, de asemenea, vinovați că au maltratat și torturat suspecții. Procurorii spun că unele dintre aceste victime erau traficanți de droguri care au refuzat să colaboreze cu ofițerii în presupusele activități locale de trafic de droguri.

Ancheta a fost lansată în urmă cu șase luni, după un raport depus de un ofițer militar care activa în Piacenza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel