CATALONIA. Lanț UMAN pentru separatiștii din închisoare

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Un lanț uman întins pe mai mulţi kilometri a fost format, sâmbătă, în Catalonia. 

Lanțul uman a urcat simbolic până pe vârful unui munte fotografii ale separatiştilor catalani aflaţi în închisoare sau exilaţi, a constatat un fotograf al AFP.

Această acţiune a presupus trecerea, din mână în mână, începând din satul Collbato până pe vârful Cavall Bernat din muntele Montserrat, în apropiere de Barcelona, a fotografiilor a nouă separatişti aflaţi în detenţie provizorie pentru "răzvrătire", "rebeliune" sau "deturnare de fonduri publice".

Oamenii au purtat portrete ale liderilor pro-independenţă plecaţi în străinătate pentru a scăpa de urmărirea penală, precum fostul preşedinte al regiunii, Carles Puigdemont.

Solidaritate cu secesioniştii arestaţi

Pompieri şi alpinişti au agăţat de un vârf stâncos o mare panglică galbenă, devenită în regiune un semn de solidaritate cu secesioniştii arestaţi.

Acţiunea de sâmbătă a fost convocată de un grup ce include principalele asociaţii pro-independenţă ANC şi Omnium Cultural, ai căror foşti preşedinţi sunt în arest provizoriu de peste şase luni.

Catalonia se află sub tutela guvernului central de la proclamarea în van a unei "Republici catalane" pe 27 octombrie, în parlamentul de la Barcelona, aminteşte AFP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel