Cătălin Predoiu, la JAI: "Ar fi bine ca toate țările UE să combată corupția așa cum o face România"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a afirmat, în cadrul reuniunii informale a Consiliului JAI, că ar fi bine ca „toate țările membre ale UE să combată corupția așa cum o face România, inclusiv în domeniul fondurilor europene", pentru a putea ajunge la duble standarde în mecanismul de absorbție. 

"Ar fi bine ca toate țările membre ale UE să combată corupția așa cum o face România, inclusiv în domeniul fondurilor europene. Altfel, ajungem la duble standarde în mecanismele de absorbție", a spus Cătălin Predoiu, în cadrul reuniunii informale a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), potrivit unui comunicat de presă.

Ministrul Justiției a subliniat, în cadrul evenimentului, ideea unui mecanism de evaluare a justiției și a statului de drept pentru toate țările membre ale Ununii Europene.

„Deși a fost un Consiliu JAI informal, am discutat teme substanțiale. În intervenția din Consiliu, am evocat ideea unui mecanism de evaluare a justiției și a statului de drept pentru toate țările membre, fără a exista paralelisme în acest demers. Este nevoie, desigur, de un singur standard pentru toată lumea. Am arătat că susținerea pentru operaționalizarea Parchetului European va fi un test pentru angajamentul real al tuturor guvernelor statelor membre pentru aceleași standarde de integritate în toate țările membre, pentru protejarea intereselor europene și combatarea corupției cu fonduri europene", transmite Predoiu.

Liberalul a precizat că în cadrul reuniunii nu a fost abordat subiectul MCV-ului.

„La reuniunea informală de la Zagreb, miniștrii Justiției din țările membre ale UE au discutat despre progresul privind orientările strategice din domeniul libertății, securității și justiției, formarea judiciară, importanța rețelei judiciare europene în domeniul civil și comercial, precum și a rețelelor naționale", se mai arată în comunicatul remis Mediafax.

În perioada 23-24 ianuarie 2020, Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a participat la reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), organizată la Zagreb, Croația.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel