Cât de important este să bei ceai pentru sănătatea ta? Nu o să îți vină să crezi

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cât de important este să bei ceai pentru sănătatea ta? Nu o să îți vină să crezi /Foto: Unsplash
Cât de important este să bei ceai pentru sănătatea ta? Nu o să îți vină să crezi /Foto: Unsplash

Știați cât de important este să bei ceai regulat? Pe lângă faptul că este perfect pentru vremea rece și ploioasă care urmează, are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Consumul de ceai ar putea să vă ajute să pierdeți grăsimea de pe burtă, să vă îmbunătățiți memoria și să dați pielii o strălucire sănătoasă. Deși mulți oameni preferă să-și înceapă ziua cu o ceașcă de cafea fierbinte, consumul anumitor ceaiuri bogate în cofeină ar putea avea un efect și mai bun.

Chiar dacă sunteți o persoană care preferă cafeaua, consumul zilnic de ceai are atât de multe beneficii pentru sănătate încât s-ar putea să vă gândiți să vă schimbați părerea.

 

1. Ceaiul poate reduce riscul de diabet

 

Aproximativ 1 din 10 adulți din SUA suferă de diabet, iar tot mai mulți copii și adolescenți dezvoltă, de asemenea, această boală. Această afecțiune nu este ușor de tratat, dar există multe lucruri pe care le poți face pentru a o preveni. Cercetătorii au descoperit că consumul a 4 sau mai multe căni de ceai pe zi poate reduce riscul de a dezvolta diabet.

 

2. Este benefic pentru pielea ta

 

Deoarece consumul de ceai ar putea preveni apariția diabetului, ar putea, de asemenea, să te ajute să ții la distanță unele afecțiuni enervante ale pielii. Diabetul vă poate afecta pielea în mai multe moduri diferite, inclusiv prin infecții bacteriene și mâncărimi. Deși consumul oricărui tip de ceai este bun pentru organism, ceaiul verde poate fi deosebit de benefic pentru pielea ta. Acesta are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii puternice și s-a dovedit că tratează eficient acneea și pielea grasă.

 

3. Ceaiul vă poate ajuta părul să crească mai repede


În timp ce folosirea șamponului și balsamului potrivit te poate ajuta cu siguranță să obții părul tău de vis, consumul de ceai zilnic ar putea fi la fel de util. Deoarece ceaiul reduce riscul de a dezvolta diabet, acesta ar putea să vă ajute să vă păstrați părul sănătos și strălucitor. Atunci când diabetul deteriorează vasele de sânge, corpul tău nu poate transporta în mod corespunzător substanțele nutritive esențiale către foliculii de păr, ceea ce, la rândul său, poate afecta creșterea părului.

 

4. Unghiile tale vor fi mai puternice


Există multe remedii casnice care te pot ajuta să obții unghii frumoase, cum ar fi aplicarea de castraveți sau frecarea lor cu o lămâie, dar consumul de ceai este cel mai simplu și mai delicios mod de a-ți îngriji unghiile. Dacă vrei ca unghiile tale să arate perfect, încearcă ceaiul de coada-calului. Pe lângă faptul că este o băutură sănătoasă, fără cofeină, s-a dovedit că îți face unghiile mai puternice și mai puțin fragile, conform BrightSide.

 

Ești o iubitoare de ceai sau de cafea? Ce tip de ceai este preferatul tău?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel