Cartofi crocanți în sos dulce-picant Chimichurri. O rețetă din bucătăria argentiniană - VIDEO

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cartofi crocanți în sos dulce-picant. O rețetă din bucătăria argentiniană
Cartofi crocanți în sos dulce-picant. O rețetă din bucătăria argentiniană

Cartofii copți sunt întotdeauna o idee bună, dar adăugați niște sos Chimichurri și vei avea parte de o mâncare uimitoare. Acest sos proaspăt și duce-acrișor transformă  cartofii simpli într-o mâncare de cinci stele.

Bucătarul argentinian, Hector Jimenez-Bravo, a împărtășit rețeta lui preferată de cartofi. După cuptor, cartofii  vor fi crocanți și aurii și se vor îmbina perfect cu sosul Chimichurri, care are un gust proaspăt datorită verdețurilor, un gust picat datorită cepei și usturoiului și un gust suculent datorită roșiilor. Sosul va decora orice fel de mâncare, nu doar cartofii!

Gustare picantă din roșii și morcovi în stil georgian: rețeta este simplă și rapidă

Punctul culminant al preparatului este, fără îndoială, sosul chimichurri din Argentina. Pătrunjelul proaspăt și coriandru sunt combinate cu roșiile, ceapa, usturoiul, sucul de lămâie și uleiul de măsline pentru a crea un condiment ușor picant. 

Chimichurri trebuie servit imediat după gătire, deși poate fi păstrat la frigider pentru câteva zile. Pe lângă cartofi și friptură, acest sos poate fi folosit pentru a asezona omleta, somonul copt și alte feluri de mâncare. Dacă sosul nu este cremos, amestecați chimichurri cu  iaurt grecesc sau maioneză. În această formă, poate fi folosit ca o cremă pentru sandvișuri.

Ingrediente:


cartofi tineri - 1 kg,

pătrunjel - 2 legături,

coriandru - 2 legături,

roșii - 100 grame,

ceapă roșie -  1 bucată

usturoi - 2 bucăți,

suc de lămâie - 1 lingură,

ulei de măsline  - 200 ml,

sare și piper după gust.

 

Modul de preparare

 

Spălați cartofii tineri de mărime medie, tăiați-i în jumătate și fierbeți-i în apă clocotită cu sare până se înmoaie (15 minute).

Se pun apoi pe p tavă de copt unsă cu o lingură de ulei. Cartofii se coc la cuptor pentru 20-25 de minute la o temperatura de 180°C.

Supă de pui cu ulei picant de usturoi, perfectă pentru zilele reci de iarnă

Pentru sosul Chimichurri: tocați pătrunjelul, coriandru și ceapa. Se așează într-o farfurie adâncă, se adaugă roșiile tocate mărunt, usturoiul trecut prin presa, sare și piper. Se toarnă sucul de lămâie, uleiul și se amestecă bine.

Puneți jumătățile de cartofi în dressing și amestecați. Poftă bună!

Chimichurri este un sos argentinian, adesea servit alături de cărnuri la grătar, pește și alte preparate din carne. Este folosi și pentru marinarea diferitelor tipuri de carne și este recunoscut ca fiind un sos proaspăt și aromat, cu un amestec distinct de ierburi și condimente.

-----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

  - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

@hectorjimenezbravo КАРТОПЛЯ ЧИМІЧУРІ Молода картопля 1 кг Петрушка 60г Кінза 60г Томат 100г Червона цибуля 80г Зубчик часнику Сік половини лимону Оливкова олія 200г Сіль та перець за смаком Готуйте за моїми рецептами, відмічайте мене, я буду дивитися ???? Більше рецептів у мене в Insta ???? #ектор #мастершеф #україна???????? ♬ оригінальний звук - Ектор Хіменес-Браво

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel