Carmen Dan: Cele 30 de tone de peşte oprite la vamă conţin o cantitate mare de mercur

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan a declarat marţi, la Oradea, că întreaga cantitate de 30 de tone de peşte impropriu consumului din cauza concentraţiei de mercur peste cea admisă a fost oprită la vamă.

"Aş putea spune că este o operaţiune în premieră în acest domeniu, derulată de Poliţia Română în colaborare cu poliţiile din mai multe state, mai concret Spania, Italia şi Franţa, în coordonarea Eurojust şi Europol.

Ceea ce pot să spun în acest moment e că peştele era braconat în apele teritoriale ale celor trei ţări amintite şi că suspecţii intenţionau să vândă aceste cantităţi în România. Spun intenţionau, pentru că din informaţiile pe care le deţin, întreaga cantitate a fost oprită la vamă, la intrarea în România, circa 30 de tone. Sunt informaţii relevante că ar conţine o cantitate mai mare de mercur decât cea maximă admisă pentru consum, tocmai pentru că era pescuit din ape în care pescuitul era interzis din cauza gradului de poluare", a declarat ministrul Carmen Dan, într-o conferinţă de presă la sediul IPJ Bihor.

Citeşte şi: Doina Pană, intoxicată cu MERCUR: "Sper să îi prindă"

Ministrul Carmen Dan a precizat că a vorbit cu inspectorul general al Poliţiei Române, solicitându-i, ca în măsura în care stabileşte o comunicare cu parchetul, să organizeze în cursul zilei de miercuri o conferinţă de presă cu privire la acest subiect.

Poliţiştii au executat, marţi dimineaţă, în mai multe judeţe din ţară, peste o sută de percheziţii domiciliare privind anihilarea unui grup infracţional organizat în domeniul pescuitului, la nivel internaţional, fiind confiscate peste 30 de tone de peşte impropriu consumului, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel