Carmen Dan, ATAC la Iohannis: "Activitatea poliţiştilor, afectată!"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marţi că acţiunea preşedintelui Iohannis îndreptată împotriva PSD afectează poliţiştii, "care sunt şi trebuie să rămână în afara jocurilor politice", referindu-se la sesizarea de neconstituţionalitate a şefului statului asupra Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice.

Carmen Dan a afirmat că efectele blocării constante de către preşedintele Klaus Iohannis al oricărui demers fără temei legal se răsfrâng asupra românilor.

"Ieri aţi mai punctat un refuz din colecţia de astfel de gesturi cu care ne-aţi obişnuit în ultima perioadă de timp. Numai că, de această dată, acţiunea dumneavoastră îndreptată împotriva PSD afectează poliţiştii, care sunt şi trebuie să rămână în afara jocurilor politice! Ce fel de preşedinte de ţară este acela care îşi permite să se joace cu siguranţa naţională? Cum să ajungi să politizezi activitatea Poliţiei? Legea privind autoritatea poliţistului a fost în dezbatere publică mai mult de 1 an şi jumătate, fiind probabil cel mai larg dezbătut act normativ din ultimii ani. La această lege şi-au adus contribuţia organizaţii profesionale, ONG-uri şi societatea civilă. Sindicatele poliţiştilor au fost, de asemenea, foarte implicate în realizarea acestui proiect şi mă aştept să reacţioneze la această blocare a demersului legislativ, aşa cum le impune interesul celor pe care îi reprezintă", a scris Carmen Dan pe Facebook.

Carmen Dan a afirmat că votul final din Parlament "a fost unul elocvent".

"Din 192 de parlamentari prezenţi, 190 au votat PENTRU, iar parlamentarii din PNL sau USR, adică parlamentarii dumneavoastră, nu au contestat constituţionalitatea acestei legi. Sigur că vom aştepta decizia Curţii şi vom acţiona în consecinţă. Vă garantez însă, domnule preşedinte, că, oricât efort aţi depune, nu veţi reuşi să blocaţi dezvoltarea unei instituţii a statului. Puteţi doar să o întârziaţi, în detrimentul cetăţenilor români. Dar cu ce preţ?", a mai spus ministrul de Interne.

Carmen Dan a declarat că şi-ar fi dorit ca preşedintele să fie preocupat de Poliţia Română şi atunci când poliţiştii "au fost omorâţi, cu sânge rece, în misiune".

Președintele Klaus Iohannis a sesizat la CCR legea 

 

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis luni Curţii Constituţionale a României o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice.

Legea supusă controlului de constituţionalitate are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice în scopul adoptării unor măsuri care să conducă la creşterea capacităţii de intervenţie în acest domeniu, prin instituirea instrumentelor legale necesare exercitării atribuţiilor de serviciu sau îndeplinirii misiunilor, dar şi a celor necesare asigurării unei protecţii juridice şi fizice a personalului angajat.

Şeful statului precizează, în sesizarea de neconstituţionalitate, că legea a fost adoptată fără solicitarea avizului CSAT.

Klaus Iohannis menţionează că printre atribuţiile principale ale Poliţiei Române sunt incluse măsuri de prevenire şi combatere a terorismului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel