Carmen Dan, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Terorismul, cooperarea poliţienească, zona Schengen şi politica privind migraţia şi azilul sunt principalele teme aflate pe agenda reuniunii informale a miniştrilor afacerilor interne din statele membre ale Uniunii Europene, ce are loc astăzi la Palatul Parlamentului.

La reuniune, organizată de Preşedinţia română a Consiliului UE şi prezidată de ministrul român al afacerilor interne, Carmen Dan, vor mai participa comisarii europeni Dimitris Avramopoulos (migraţie, afaceri interne şi cetăţenie) şi Julian King (securitate internă), coordonatorul UE pentru combaterea terorismului, Gilles de Kerchove, preşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European (LIBE), Claude Moraes, directorul executiv al FRONTEX, Fabrice Leggeri, directorul Agenţiei pentru drepturi fundamentale a Uniunii Europene (FRA), Michael O'Flaherty, şi reprezentanţi ai unor agenţii europene.

Citește și Carmen Dan, declarații de ULTIMĂ ORĂ despre 10 august

„Vom discuta aspecte importante cum ar fi menținerea controalelor la frontierele interne pentru perioade lungi de timp. Este adevărat că în Europa au avut loc o serie de evenimente și mă refer la numeroase atacuri teroriste care au pus în pericol siguranța cetățenilor din unele state membre. Tocmai de aceea trebuie să identificăm un echilibru între menținerea securității și siguranței acestor cetățeni din statele expuse riscului terorist și presiunii migratorii și valoarea fundamentală care este reprezentată de spațiul european de liberă circulație”, a declarat Carmen Dan la intrarea în Palatul Parlamentului. 

După încheierea secţiunii Afaceri Interne a reuniunii informale Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, ministrul de interne Carmen Dan şi comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie Dimitris Avramopoulos vor susţine o conferinţă de presă comună. Reuniunea informală a Consiliului JAI de la Bucureşti va continua vineri cu secţiunea Justiţie.

Citește și Toader și Carmen Dan, puși la COLȚ în Parlamentul European: Guvernul a ATACAT cetățenii. ULTIMĂ ORĂ

Reuniunile ministeriale oficiale ale Consiliului sunt organizate la Bruxelles şi Luxemburg şi prezidate de preşedinţia în exerciţiu a Consiliului UE. Totuşi, fiecare preşedinţie a Consiliului UE organizează şi reuniuni informale ale miniştrilor pentru a purta discuţii privind iniţiative legate de un anumit subiect sau de o anumită formaţiune a Consiliului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel