Carmen Dan: „OUG a Codurilor Penale e NECESARĂ”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, astăzi, că o Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Codurilor Penale este una necesară şi nu reprezintă un lucru rău. Dan mai spune că decizia unei viitoare Ordonanţe este una politică, informează Mediafax.

„Aşa cum ştiţi, a fost o decizie politică, o decizie care la momentul acela, aşa cum a anunţat şi prim-ministrul României, a fost asumată de Guvern. Vom vedea în continuiare, tehnic, dacă vom putea merge mai departe pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Eu cred că este necesar şi cred că o Ordonanţă de Urgenţă pe articolele care au fost declarate constituţionale nu e un lucru rău. Sunt în lucru la tehnicieni şi vă asigur că va fi luată cea mai corectă decizie", a declarat, astăzi, Carmen Dan.

În ceea ce priveşte o decizie privind amnistia şi graţierea înainte de Anul Nou, Carmen Dan a declarat că nu s-a discutat despre subiect.

Citește și AVERTIZARE! PNL spune că vor fi VIOLENȚE dacă PSD dă amnistia și grațierea prin OUG

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că au fost discuţii, în şedinţa CEx al PSD, legate de oportunitatea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituţionale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituţionale să revină în Parlament. Tudorel Toader a explicat atunci că reprezentanţii Ministerului Justiţiei vor lua, din Codurile Penale, ceea ce este constituţional şi vor transpune într-o ordonanţă de urgenţă.

Pe de altă parte, ministrul Justiţiei a declarat, joi, că nu ştie dacă ordonanţa de urgenţă pentru modificarea codurilor penale va fi gata până la finalul anului, Toader precizând că în momentul acesta analizează să vadă în ce măsură reia proiecte de anul trecut.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel