Care sunt țările din Europa unde românii vaccinați pot călători fără restricții

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Românii vaccinați anti-COVID pot călători fără restricții în mai multe țări din Europa. 

Testul PCR și carantina sunt cele două condiții de care ne putem lovi, în această perioadă, dacă vrem să organizam o vacanță într-o țară membra a Uniunii Europene.

Din fericire, aproape toate țările au eliminat carantina pentru cetățenii comunitari, dar testul PCR rămâne în vigoare în Franța, Italia, Spania, Portugalia, Germania și Lituania, indiferent dacă ai fost vaccinat, relatează Antena 3.

Mai sunt țări în Europa care impun carantina și acestea nu sunt o destinație turistică, deocamdată. Este vorba de Olanda, Austria sau Danemarca unde te așteaptă de la 5 la 10 zile de autoizolare.

Pentru cei care au primit serul anti-COVID porțile sunt deschise ca să viziteze Grecia, Islanda, Croația, Muntenegru sau pot să călătorească și mai departe, în insulele Seychelles, Belize, Guatemala și Ecuador.

Care sunt țările din afara Europei unde pot călători cetățenii europeni

 

Cetățenii din statele membre UE sunt acceptați în 116 de țări, iar în 15 dintre acestea nu li se aplică deloc restricții sanitare, precum Mexic și Brazilia.

70 de destinații condiționează intrarea pe baza unui test PCR, cum sunt Egipt sau Kenya, iar 31 de țări din afara Europei impun măsura carantinei, precum Chile, Cuba sau Tailanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel