Carantină timp de cinci săptămâni, decretată de autoritățile din Olanda. Anunț de ultimă oră

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
pacienti_covid_oalnda
pacienti_covid_oalnda

Carantină pentru o perioadă de cinci săptămâni, ce va intra în vigoare de marţi, a fost luată de Olanda. Este o măsură care nu a mai fost introdusă în această ţară, fiind cea mai severă de până acum.

În martie, Olanda a aplicat „izolarea inteligentă”, menţinând deschise magazinele şi închizând şcolile.  Premierul olandez Mark Rutte a făcut anunţul  într-o intervenţie televizată transmisă de la sediul Guvernului din Haga, unde s-au adunat protestatar, relatează Agerpres. 

„Olanda se va închide timp de cinci săptămâni. Nu avem de-a face cu o simplă gripă, aşa cum cred oamenii din spatele nostru”, a comentat prim-ministrul olandez referindu-se la reacţia protestatarilor care au întâmpinat anunţul cu strigăte şi fluierături.

Epidemia de COVID-19 a cunoscut o accelerare şi în această ţară, în timp ce numărul deceselor a depăşit pragul de 10.000.    Începând de marţi vor fi închise toate magazinele neesenţiale, iar începând de miercuri şi şcolile. Muzeele, cinematografele, sălile de spectacole şi sălile de sport, precum şi grădinile zoologice vor fi, de asemenea, închise, a spus Mark Rutte, potrivit Digi24.   Premierul olandez le-a cerut concetăţenilor săi să-şi reducă ieşirile, să nu călătorească în străinătate şi să limiteze la unu, maximum doi, numărul invitaţilor de Crăciun.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel