Caramitru: "Cum scăpăm de PSD. Cheia e la Orban"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Andrei Caramitru a postat un mesaj pe pagina sa de facebook în care spune că Ludovic Orban deține "cheia" prin care poate îndepărta PSD de la putere "repede".

"CUM SCĂPĂM DE PSD REPEDE - CHEIA E LA ORBAN

PSD e vulnerabilizat. Trebuie atacat acum. Va veni o motiune de cenzură. Cum trebuie jucat?

PSD/ALDE au majoritatea in parlament. Deci e greu. PNL e prima vioară pentru motiune pentru că au multi parlamentari. USR a spus clar și corect ca susține orice soluție non-PSD dar nu intră cu miniștri la Guvernare.

PNL poate juca ca până acum - să propună un prim ministru de la ei (Orban) - care garantează că moțiunea nu va trece și PSD se va consolida. Singura soluție - și cea mai deșteaptă - este ca primul ministru de după Viorica sa fie Tudose. De ce?
- 1) Se poate ca soluția sa treacă la vot. ALDE posibil să accepte (se distanțează de PSD si își păstrează o șansa ipotetică sa treacă pragul data viitoare). UDMR la fel. O parte din PSD la fel. 
- 2) Dacă Tudose devine prim ministru, o parte din filialele PSD pot trece la ProRomânia. Ceea ce înseamnă ca vechiul PSD se dezintegrează. La următoarele alegeri PSD merge spre 15% și ProRo creste spre 12%. Pentru noi - este cel mai bun lucru - nu mai exista un pol puternic anti-European și PSD gradual devine irelevant (și Ponta rămâne suficient de mic ca să nu poată face jocurile)
- 3) se poate negocia cu Tudose o serie de OUG-uri esențiale: alinierea legilor justiției cu MCV; legea electorală incl. vot la distanță; votul la locale in 2 tururi; eliminarea OUG114 etc.

Deci cheia e la Orban. Dacă joaca bine rezolvam problema. Dacă nu - înseamnă că face un blat tactic care permite PSD să se regrupeze.

Dacă joaca bine - voi fi primul care aplaudă și mulțumește PNL-ul. Dacă nu - o sa ii atac public. Ca să știți", a scris Andrei Caramitru pe pagina de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel