Procuror șef DNA. Nicolae Lupulescu, procuror militar, al doilea candidat. Surpriză majoră

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Procurorul militar Nicolae Lupulescu şi-a depus candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de şef al DNA. 

Informaţia a fost confirmată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Potrivit site-ului Ministerului Public, Nicolae Lupulescu are gradul de general-maior şi activează la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă el a fost detaşat la MApN, începând cu 14 martie 2016, pe o perioadă de trei ani.

Este cea de-a doua candidatură depusă pentru şefia DNA, prima fiind Paula Tănase, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

În martie 2017, Nicolae Lupulescu a candidat pentru funcţia de şef al DIICOT, el fiind la acea vreme şef adjunct la Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari din cadrul DNA.

Anterior, el a ocupat funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei Parchetelor Militare.

Printre altele, Nicolae Lupulescu a condus ancheta privind accidentul aviatic de la Tuzla din 5 iulie 2010, soldat cu moartea a 12 militari.

Ministerul Justiţiei a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Noua procedură se desfăşoară până pe 6 septembrie.

Candidaţii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până vineri inclusiv.

Pe 27 iulie, Ministerul Justiţiei a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror-şef al DNA, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel