Calderata de rape - tocănița spaniolă de pește undițar cu fructe de mare, rețeta cu care actrița Tania Popa a strălucit la Chefi la cuțite

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Caldareta de rape - tocăniță de pește undițar cu creveți
Caldareta de rape - tocăniță de pește undițar cu creveți

Tania Popa a făcut spectacol cu rețeta aleasă la Chefi la Cuțite! Cătălin Scărlătescu a analizat totul cu lupa. Actrița a ales o rețetă spaniolă - Calderata de rape adică o tocăniță de pește undițar cu fructe de mare.

Celebra actriță Tania Popa a intrat în acțiune, în bucătăria emisiunii „Chefi la cuțite”! Ea a făcut un real show culinar și nu numai în în ediția 25 din sezonul 9 al emisiunii.

Ca să îi impresioneze pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, celebra actriță a ales să pregătească o rețetă spaniolă de pește undițar cu fructe de mare.

Născută în Republica Moldova, Tania Popa a venit în România la vârsta de 17 ani ca să facă studii în actorie. În timp ce și-a pregătit rețeta aleasă, aceasta a povestit cum a ajuns să facă teatru, dar și ce pasiune uriașă are pentru designerul vestimentar, deși părinții o vedeau mai degrabă președinte de colhoz. Însă destinul a avut alte planuri pentru ea și, astăzi, actrița se poate lăuda cu peste 50 de roluri în teatru și peste 30 de roluri în filme!

Tania Popa, senzație la Chefi la Cuțite

 

După ce a terminat de gătit, Tania Popa a așteptat cu sufletul la gură degustarea făcută de cei trei jurați. La un moment dat, Cătălin Scărlătescu a scos chiar lupa pentru a analiza mai atent mâncarea din farfurie!

Apoi, ușile s-au deschis și în platoul emisiunii și-a făcut apariția simpatica Tania Popa, care a explicat chefilor că a ales să pregătească o porție de „caldereta de rape”, un preparat simplu și rapid din Spania. La final, Tania Popa a primit cuțitul de argint, oferit invitaților speciali din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”, deși, înainte de a afla cine se află în spatele ușilor, i-au dat 3 cuțite. 

„Rețeta am căutat-o, am tradus-o din spaniolă, am verificat-o. Acest pește undițar, Doamne este un monstru oribil arată. Dar carnea lui când e gătită e ca un bulgăre de zăpadă, e sanzațional“, a spus Tania popa despre rețeta sa.

Calderata de rape - tocănița spaniolă de pește undițar cu fructe de mare, rețeta pas cu pas

 

Ingrediente:

-1 coadă de pește undițar (monkfish, lotcă) - 400-500 grame.
-20 creveți cu sau fără piele
-sare
-piper alb
-apă
-ulei
-150 gr. ceapă
-3 căței de usturoi
-100 gr. de ardei copți
-o mână de mazăre (opțional)
-75 gr. roșii naturale, zdrobite
-75 gr. de vin alb
-600 gr. cartofi zdrobiți
-1 linguriță de boia dulce
-1 frunză de dafin
-40 gr. orez (opțional)

Pregătirea:

1- Se taie coada de pește în cuburi, se condimentează cu sare și piper și se pune spinarea (dacă aveți capul de la pește, dă o aromă deosebită) într-o cratiță împreună cu capetele și pielițele creveților, se acoperă cu apă și se fierbe circa 8 minute, se strecoară bulionul și se lasă deoparte.

2- Se prăjește peștele în bucăți și se rumenește pe ambele părți, condimentat cu sare și piper și bine uscat, timp de un minut, doar pentru a se închide și a-și schimba culoarea. Se dă deoparte.

3- În același ulei, se călesc ceapa, usturoiul și ardeiul, toate tocate mărunt, circa 5 minute, se adaugă mazărea congelată, roșiile și vinul alb, se aduce la punctul fierbere.

4- Se adaugă cartofii, nu prea mari și boiaua de ardei, se prăjește puțin, se adaugă bulionul de pește sau fumetul, se adaugă sarea și orezul și se lasă să fiarbă la foc mediu-jos circa 20 de minute. Adăugați peștele și creveții și gătiți încă 2-3 minute, până când creveții își schimbă culoarea. Se lasă să stea câteva minute și se servește.

Prepararea fumetului este opțională, dar este mai gustoasă, bineînțeles!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel