Calculul care dă FIORI opoziției. Ce șanse are moțiunea împotriva Guvernului Dăncilă

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Deputatul indepedent Remus Borza a declarat că o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă nu are nicio şansă să treacă prin Parlament în acest moment.

„Se speculează că PSD-ALDE nu ar mai avea majoritate, mai ales în Camera Deputaților, după ce săptămâna trecută patru deputați de la PSD au migrat spre Pro România. Este vorba despre Ion Mocioalcă, Ion Spânu, Mihai Popa și Mihai Mohaci. Coaliția PSD-ALDE numără azi 244 de mandate, cu 11 peste majoritatea de 233 cu care poate fi demis Guvernul. Cei 30 de parlamentari ai UDMR și cei 17 ai minorităților naționale, altele decât cea maghiară, în mod tradițional, votează cu puterea. Deci moțiunea nu are, nici măcar matematic, vreo șansă să treacă.

Opoziția mizează pe faptul că mai mulți parlamentari PSD, afiliați puciștilor, vor vota moțiunea. Acest lucru nu se va întâmpla. E posibil să se hotărască la nivelul grupurilor parlamentare PSD-ALDE ca proprii parlamentari să nu voteze, tocmai pentru a nu avea surprize. Dacă mâine s-ar supune la vot revocarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, mulți parlamentari PSD ar vota revocarea. Dar, evident, nu ar vota o moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern, riscând astfel să își piardă foarte multe privilegii", a spus Remus Borza în cadrul emisiunii "Borza Analytica" de la DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel