SONDAJ: Câți români votează Partidul Realitatea. Rezultate EXPLOZIVE

Rezultatele primului sondaj CURS despre Partidul Realitatea arată rezultate spectaculoase pentru formațiunea politică anunțată în urmă cu puțin timp.

Un sodaj CURS realizat la comanda GeoPol scoate la iveală cifrele pe care le-ar obţine partidul Realitatea, formaţiunea a cărei lansare a fost anunţată în toamna acestui an de către echipa de la postul de ştiri Realitatea.

Cozmin Gușă a anunțat intenția de a crea un nou partid cu numele de Realitatea și a depus deja solicitarea la tribunal.

Sondajul a fost efectuat de catre CURS, la cererea GeoPOL, in perioada 26.10-05.11, pe un volum de 1067 de respondenţi, metoda de culegere a datelor fiind faţă-n faţă, la domiciliul respondenţilor. Marja de eroare a sondajului este de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%. 

Principalele concluzii:

- 17 % dintre români ar vota lista Partidului Realitatea la alegerile europarlamentare din 2019, dintre care 4% vor vota cu siguranţă, iar 13% mai degraba ar vota; 20% dintre români mai degraba nu ar vota, în timp ce 35% nu ar vota cu siguranţă; 28% nu ştiu sau nu răspund.

- 22 % dintre români consideră că orientarea Partidului Realitatea ar trebui sa fie de centru, 16% cred c-ar trebui sa fie de dreapta, în timp ce 8% susţin orientarea de stânga; 54% nu ştiu sau nu răspund.

- 38% dintre respondenţi cred că pe lista Partidului Realitatea pentru europarlamentare ar trebui sa fie profesionişti din diverse domenii, iar 18% consideră că pe listă ar trebui sa fie jurnalişti; 9% cred că oamenii de afaceri ar trebui să compună lista, în timp ce doar 8% propun politicieni pe listă.

- 38% dintre români susţin că Partidul Realitatea ar trebui să candideze singur în alegeri, 28% cred c-ar trebui să intre într-o alianţă politică sau electorală, iar 34% nu ştiu sau nu răspund.

În partea a doua a sondajului sunt prezentate date despre partidele cu care românii cred c-ar trebui să se alieze Partidul Realitatea, respectiv despre candidatul la prezidenţialele din 2019 pe care partidul ar trebui să-l susţină.

Datele sondajului arată că doar 30% dintre români au auzit despre decizia de înfiinţare a Partidului Realitatea în momentul culegerii datelor.

(w670)

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

8 mar 2021, 07:27 in Știri
Horoscop, luni, 8 martie 2021

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy