C. T. Popescu, despre ce poate face Iohannis în cazul lui Augustin Lazăr

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Cristian Tudor Popescu a analizat la Digi24 variantele pe care le are Klaus Iohannis la primirea propunerii de revocare a procurorului general Augustin Lazăr.

Președintele Iohannis ar putea cere punerea în act a recomandărilor Comisiei de la Veneţia care a cerut refacerea procedurii de numire şi revocare a procurorilor sefi.

"E foarte important. Putea şi în cazul Kovesi, se putea opune. Avea posibilităţi de a mai contesta si de a amâna sine die şi să rişte referendumul pe demiterea lui. Nu a dorit. Gândiţi-vă cum arată asta: Horodniceanu a fost dat afară,Kovesi, Lazăr e dat afară, fără ca Iohannis să facă ceva, nicio justificare pe care ar putea să o mai ofere. În cazul Kovesi nici nu s-a obosit. A trimis purtătorul de cuvânt să anunţe asta. Nu s-a obosit să vină şi să justifice ce s-a făcut în cazul Kovesi. Dacă va face acelaşi lucru şi acum, atunci va scădea considerabil în sondaje Iohannis.

Poate cere punerea în act a recomandărilor Comisiei de la Veneţia care a cerut refacerea procedurii de numire şi revocare a procurorilor sefi. Mai sunt o grămadă de alte lucruri pe care le poate înainta CCR chiar legat de acest raport prezentat de Toader.

În ultimă instanţă, poate spune: nu îl revoc, eu consider că am această calitate a de a mă opune. Prin urmare va fi supus referendumului, propunere de destituire în Parlament şi mergem la referendum.

În clipa în care acceptă şi asta, de ce mai e acolo Iohannis?

CCR s-a pronunţat în cazul Kovesi, aşa trebuie şi acum, dar dacă va semna destituirea... că doamna Dăncilă nu a pierdut ocazia să spună la Bruxelles că Kovesi a fost destituită de Iohannis. Aşa se va spune, că Iohannis a semnat.Dacă Iohannis face acelaşi lucru pe care l-a făcut în cazul Kovesi şi cu Lazăr, personal nu văd ce treabă mai are pe la Cotroceni”, a spus Cristian Tudor Popescu la digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel