Burgeri din dovlecei, super gustoși și ușor de făcut. Doar 100 de calorii!

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Burgeri din dovlecei, super gustoși și ușor de făcut. Doar 100 de calorii!
Burgeri din dovlecei, super gustoși și ușor de făcut. Doar 100 de calorii!

Dacă aveți 2 dovlecei, ouă și parmezan, faceți acești burgeri super gustoși. Doar 100 de calorii.

A mânca bine ar trebui să fie un obicei pe care să nu-l pierzi niciodată, pentru că și la masă este esențial să te gândești mereu la sănătate, pentru a putea echilibra gustul și autenticitatea. Pentru a face acest lucru într-un mod foarte gustos, care cu siguranță îi va mulțumi chiar și pe copii, nu este nimic mai bun decât rețeta de burgeri de dovlecei, care sunt, de asemenea, potriviți și pentru vegetarieni.

În plus, procesul de preparare este foarte rapid. Mai mult, datorită dovlecelului, veți obține un fel de mâncare extrem de puțin picant și foarte bogat în fibre, care va ajuta la menținerea sănătății tractului intestinal și la combaterea constipației.

Dar asta nu e tot, pentru că aceste legume au și o concentrație foarte mare de antioxidanți, cum ar fi carotenoidele și luteina, care luptă împotriva radicalilor liberi și protejează organismul de îmbătrânirea celulară. Dar hai să vedem cum se prepară acești burgeri!

Rețeta pentru burgeri de dovlecei, rapidă și mai gustoasă decât cei cu carne


Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 10 minute
Timp total: 25 minute
Porțiuni: 6 burgeri
Calorii: 100 per burger

Burgeri de dovlecei, super gustoși și ușor de făcut: Rețeta pas cu pas

 

Ingrediente


* 2 dovlecei mari
* 50 g pesmet integral
* 50 g de parmezan ras
* 1 ou
* 1 linguriță de pudră de ardei iute dulce
* 1 linguriță de ceapă tocată mărunt
* ½ cățel de usturoi, tocat
* Suficient piper negru măcinat
* Suficientă sare
* Suficient ulei de măsline pentru gătit


Mod de preparare


În primul rând, clătiți dovleceii, uscați-i bine, curățați-i de coajă, dați-i pe răzătoare și zdrobiți-i într-o strecurătoare pentru a elimina apa.

Acum puneți-i într-un castron, adăugați o parte din pesmet, usturoiul, ceapa, sarea și piperul, apoi amestecați bine cu o lingură.

Se toarnă apoi oul (bătut) și restul de pesmet în două boluri separate, se fac burgeri formând biluțe pe care trebuie să le strivești cu podul palmei, apoi îi panezi înmuindu-i mai întâi în ou și apoi în pesmet.

La final, se încinge puțin ulei într-o tigaie antiaderentă, se pun burgerii și se lasă să se gătească câteva minute pe ambele părți pentru a-i rumeni, apoi se lasă să se răcească câteva minute și se servesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel