Burger King suspendă extinderea regională a Amrest în România

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Burger King suspendă extinderea regională a Amrest în România
Burger King suspendă extinderea regională a Amrest în România

Burger King a oprit dezvoltarea prin intermediul Amrest, francizorul său polonez. Dezvoltarea a fost suspendată în România și în alte patru țări.

Potrivit Romania Insider, Burger King va continua să opereze și să își mențină deschise cele 93 de magazine din regiune, dar nu va permite Amrest să lanseze noi puncte de vânzare în regiune. S-a raportat că respectivul francizat a deschis primul magazin BK în România în urmă cu doar doi ani și jumătate, iar în prezent, lanțul de fast-food are deja un total de nouă locații în această țară.

AmRest este un operator spaniol de restaurante casual, fast-food și cafenea cu sediul în Madrid, Spania. Compania deține peste 2300 de locații, majoritatea francize KFC, Pizza Hut, Burger King și Starbucks, dar și propriile mărci de restaurante.

 

Acordul de franciză al Amrest cu Starbucks în România se va încheia anul viitor, de asemenea

 

Motivul pentru care Burger King oprește dezvoltările din partea Amrest este că acordul cu compania expiră deja. S-a menționat că, în afară de BK, și acordul de franciză al Amrest cu Starbucks în România se încheie anul viitor.

Dar chiar dacă Amrest nu va putea construi mai multe magazine Burger King, va putea deschide unitățile pe care le deține, atâta timp cât operațiunile respectă acordurile de franciză pe care le-a semnat cu brandul de burgeri.

"La data de 1 februarie 2022, Burger King Europe Gmbh a informat AmRest cu privire la încetarea, începând cu aceeași zi, a acordurilor de dezvoltare a brandului pe piețele din Polonia, Cehia, Slovacia, Bulgaria și România", a declarat un oficial al AmRest, citat de Ziarul Financiar, într-un comunicat remis presei din România.

Acesta a adăugat: "Vom continua să operăm cele 93 de restaurante Burger King pe care le deținem în aceste țări, în conformitate cu acordurile de franciză semnate, care vor rămâne în vigoare. Astfel, veniturile, profitul operațional - profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare - sau EBITDA, și activele AmRest nu vor fi afectate în mod semnificativ de această decizie".

 

Francizorul polonez și-a exprimat intenția de a deschide mai multe sucursale în România

 

Între timp, Burger King România, care este operat de AmRest, a împlinit în septembrie anul trecut doi ani de existență pe piața românească. Primul magazin a fost deschis în București în 2019, iar de atunci BK a continuat să se extindă în țară.

De asemenea, AmRest a înființat primul punct de vânzare Burger King în Brașov, ceea ce a deschis calea pentru extinderea la nivel național. Francizorul polonez și-a exprimat, de asemenea, intenția de a deschide mai multe sucursale în România, dar nu este clar cum se va face acest lucru sau, poate, lucrează deja la semnarea unui nou acord cu lanțul de fast-food pentru a continua cu planurile sale.

"Deschiderea primului restaurant Burger King din afara Bucureștiului, la Brașov, este doar primul pas dintr-un plan de extindere la nivel național pe care vom continua să îl implementăm", a declarat anul trecut Business Review, citându-l pe managerul zonal al Burger King România, Adrian Popovici. După doi ani, expansiunea locală și națională este prioritatea noastră."

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel